Heroj Argentine propušta polufinale s Hrvatskom zbog onoga što je rekao sudiji Lahozu?!

Bio bi to žestok udarac

Heroj Argentine propušta polufinale s Hrvatskom zbog onoga što je rekao sudiji Lahozu?!

Edmir Škorić

Golman Argentine Emiliano Martinez mogao bi čak da propusti u utorak meč polufinala Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske zbog verbalnog napada na sudiju Antonija Mateu Lahoza.

Argentinci su prošli u polufinale nakon penal drame s Nizozemskom, a Martinez je bio junak sa dva odbranjena penala.

Utakmica je donijela i mnogo tenzija, dosta puta je bilo na rubu opšteg haosa, a Martinez je imao šta da kaže sudiji Lahozu.

"Sudija im je dao sve i vratio ih. Dao je 10 minuta produžetka bez razloga. Samo je želio da postignu gol. Taj čovjek je lud. Budući da je njegova Španija eliminisana, htio je da nas izbaci. On je najgori sudija na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da ga više nećemo imati jer je beskoristan", kazao je Martinez.

Čini se da će ti komentari sigurno dovesti do ukora i potencijalne optužbe i zabrane za golmana Aston Ville, a Argentinci strahuju da će biti suspendovan za duel s Hrvatskom.

Fifino disciplinsko tijelo potvrdilo je da je pokrenulo istragu nakon što je proučen sudijski izvještaj nakon utakmice.

Oglasi

"Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog mogućih kršenja članaka 12 (Nedolično ponašanje igrača i službenih osoba) i 16 (Red i sigurnost na utakmicama) Disciplinskog kodeksa FIFA-e", navodi se.

Lahoz je pokazao čak 18 žutih kartona igračima, s Denzelom Dumfriesom koji je dobio drugi žuti i direktan crveni nakon završetka penala, a podijelio je kasnije i najmanje dva crvena kartona nekome na klupi.

Broj kartona premašio je prethodni rekord Svjetskog prvenstva od 16, koji su zajednički držali Njemačka protiv Kameruna 1998. i buran okršaj Portugala s Nizozemskom 2006. godine.

Zbog kartona Lionel Scaloni neće moći da računa na lijevog beka Marcosa Acunu te desnog beka Gonzala Montiela.

Tako će Scaloni morati da ekspermentiše, a priliku će vjerovatno dobiti Nicolas Tagliafico i Nahuel Molina.

U redovima Hrvatske nema problema sa kartona, pa će Zlatko Dalić imati na raspolaganju sve nogometaše.

Argentinci se nadaju da će njihova selekcija nakon 1986. godine konačno osvojiti zlatnu medalju, a to bi bila i kruna karijere za Lionela Messija kojem je ovo najvjerovatnije posljednji Mundijal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica između Argentine i Hrvatske na rasporedu je 13. decembra s početkom u 20 sati na Lusail stadionu.

Gaučosi će imati priliku da se osvete Vatrenim za težak poraz na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine kada ih je Hrvatska deklasirala u grupnoj fazi i pobijedila sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi