Nezapamćen bezobrazluk Messija razočarao Weghorsta: "Pružio sam mu ruku, a on to da uradi..."

Htio je samo da se pozdravi s njim

Nezapamćen bezobrazluk Messija razočarao Weghorsta: "Pružio sam mu ruku, a on to da uradi..."

Endin Čaušević

Veliku dramu gledali smo u sinoćnjoj utakmici Argentine i Nizozemske u kojoj su na kraju slavili Gaučosi nakon penala i plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva, no nakon utakmice bilo je dosta varnica na terenu. U centru pažnje bila je svađa Lionela Messija i Wouta Weghorsta.

Messi je i jučer bio jedan od najboljih igrača na terenu jer je uspio zabiti gol i upisati asistenciju, ali je s druge strane briljirao i Weghorst koji je s dva gola donio Nizozemcima produžetke i penale kada su ih svi već otpisali.

Weghorst je ušao s klupe u samom finišu i zabio je dva zaista fantastična gola, ali na kraju Nizozemci nisu u penal seriji bili na nivou i Argentina je uspjela da se plasira u polufinale.

Na ovom meču gledali smo zaista velike varnice između ovih ekipa, a skoro je nakon utakmice došlo do fizičkog sukoba između pojedinih fudbalera.

Živce je na kraju izgubio i Messi što zaista viđamo jako rijetko, te je kapiten Argentine čak imao verbalni sukob sa Louisom van Gaalom. Kasnije se sukobio i sa Weghorstom kojem je čak dobacivao dok je davao izjavu.

Messi je bio vidno ljut kada je stao pred kamere, a u jednom trenutku dok je Weghorst prolazio počeo je da mu dobacuje.

Oglasi

"Šta je? Šta gledaš? Šta hoćeš? Skloni se tamo glupane", vikao je Messi, a zatim ga je novinar pokušao smiriti.

Weghorst se pored Messija u tunelu svađao još sa Lautarom Martinezom, a na kraju se u sve uključio i Sergio Aguero koji je pokušao smiriti nizozemskog napadača koji je bio očito ljut zbog onoga što se desilo s Messijem.

Na kraju Weghorst je stao pred kamere i odlučio je objasniit šta se to dešavalo s Messijem, te je poručio da on nije počeo taj sukob i da je za sve kriv kapiten Argentine.

Oglasi

"Htio sam da se rukujem s njim nakon utakmice jer imam veliko poštovanje prema njemu kao fudbaleru, ali je on samo udario moju ruku i sklonio je jer nije htio da se rukuje sa mnom", rekao je Weghorst i dodao.

"Moj španski jezik nije baš dobar, ali znam da mi je rekao neke odvratne riječi i to me razočaralo od takvog igrača, baš me razočaralo".

Okršaj Nizozemaca i Argentinaca počeo je još u drugom poluvremenu kada je Leandro Paredes namjerno faulirao Akea, a potom je napucao loptu prema rezervnim igračima Nizozemske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Već tu su varnice bile na vrhuncu, a ni Nizozemci nisu ostali dužni kada su uspjeli da izjednače, ali i tokom penala jer su na sve načine pokušali da izbace Argentince iz takta.

Međutim, to na kraju nisu uspjeli da urade i pored bezobraznih dobacivanja i na kraju je Argentina prošla dalje. Naravno, ni Argentinci nisu bili ništa manje bezobrazni, ali čini se da smo to od njih već navikli.

Top Komentari

bazaorao
Šta očekivati od lesija
3 8
denimen9
Messi zvani penal
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi