Aston Villa ga tjera zbog bezobrazluka na Mundijalu, a on dobio ponudu života!

Martinezu neće biti problem naći novi klub

Aston Villa ga tjera zbog bezobrazluka na Mundijalu, a on dobio ponudu života!

Endin Čaušević

Emiliano Martinez našao se na meti žestokih kritika zbog neprimjerenog ponašanja nakon finala Svjetskog prvenstva, a čak se špekuliše da bi ga Aston Villa zbog toga mogla prodati u januaru. No, čini se da on ne žali zbog toga jer bi mogao da ostvari najveći transfer u životu.

U Aston Villi su razočarani bezobraznim ponašanjem svog golmana nakon finalne utakmice Argentine i Francuske na Svjetskom prvenstvu kada je na neprimjeren način provocirao protivničke navijače.

Martinez se nije zaustavio na tome jer je i tokom veliko slavljau Buenos Airesu provocirao i omalovažavao Kyliana Mbappea, a mediji u Engleskoj pišu već danima da bi ga to moglo itekako koštati.

Čak je i trener Aston Ville, Unai Emery, prije nekoliko dana izjavio da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da će on razgovarati s Martinezom kada se priključi ovoj ekipi.

Pojedini engleski mediji čak su počeli špekulisati da bi Aston Villa zbog svega mogla staviti Martineza na transfer listu i prodati ga već u januaru što bi zaista bilo ogromno iznenađenje.

Navodno, Aston Villa je već našla zamjenu za Martineza i žele angažovati Yassinea Bounoua koji je također briljirao na Mundijalu u dresu Maroka. Engleski klub je u kontaktu sa Sevillom, a Marokanac nema ništa protiv prelaska na Villa Park.

Oglasi

To je najbolji pokazatelj da su čelnici engleskog kluba odlučni u namjeri da se riješe Martineza jer očito ne žele imati tako kontroverznog golmana u svojim redovima koji je trenutno na meti velikih kritika svjetske javnosti i takva pažnja Aston Villi ne treba.

Međutim, nakon iznenađujućih informacija da Aston Villa želi prodati Martineza stigle su i nove špekulacije koje su posebno sve iznenadile.

Mirror je objavio da je Martinez na meti Chelseaja koji traži novog golmana nakon što je Mendy odbio produžiti ugovor. Plavci već u januaru žele da završe posao, ali su spremni i da to odgode za ljetni prelazni rok.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, to bi ih moglo koštati jer je interes za Argentinca pokazao i Manchester United koji bi navodno u narednim danima mogao poslati zvaničnu ponudu za Martineza.

Ranije se špekulisalo da bi Martineza mogao dovesti i Bayern kao zamjenu za povrijeđenog Manuela Neuera, ali sada je jasno da od toga nema ništa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Golman Maroka bolji i za Villu bi bio odlican poso
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi