Martinez i Buendia napustili reprezentaciju Argentine i uputili se ka Hrvatskoj

Žele izbjeći izolaciju u Engleskoj

Martinez i Buendia napustili reprezentaciju Argentine i uputili se ka Hrvatskoj

Endin Čaušević

Utakmica između Brazila i Argentine prekinuta je sinoć nakon što su zdravstveni radnici ušli na teren jer su pojedini igrači Gaučosa prekršili COVID protokol u ovoj zemlji.

Argentinci su u Brazil doputovali tri dana prije utakmice, ali samo dva sata pred početak meča objavljeno je da su četvorica igrača ove selekcije prekršili COVID pravila i da ne mogu igrati.

U pitanju su Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia koji nisu prijavili da su boravili u Engleskoj u prethodnih 14 dana zbog čega su morali u obaveznu izolaciju.

No, u sve se upetljao i CONMEBOL iz kojeg su poručili da igrači Argentine imaju pravo da igraju i pored pravila u Brazilu. Utakmica je počela kako je i planirano, ali je prekinuta samo pet minuta kasnije.

Nekoliko zdravstvenih radnika ušlo je u teren i tražili su od pomenutih fudbalera da napuste teren jer su prekršili protokol i da moraju napustiti Brazil.

Tada je cijeli argentinski tim otišao u svlačionicu i utakmica se nije ni nastavila. Kakve sankcije će dobiti ovi timovi zbog sinoćnjeg cirkusa znat će se u narednim danima.

Oglasi

Argentinski mediji danas u objavili da su Emiliano Martinez i Emiliano Buendia dobili dozvolu da napuste reprezentaciju i vrate se u klubove, ali zanimljivo je da će oni prvo doputovati u Hrvatsku, pa tek onda se vratiti u Englesku.

Naime, pravila su daleko rigoroznija u Velikoj Britaniji nego u Hrvatskoj. Tako će Martinez i Buendia po ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test na koronavirus i neće morati u samoizolaciju, dok bi ulaskom u Veliku Britaniju po povratku iz Južne Amerike morali ići deset dana u obaveznu izolaciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovi fudbaleri bi trebali u Hrvatskoj provesti oko deset dana nakon čega će se moći vratiti u Englesku bez da idu u izolaciju.

To znači da će ovi igrači propustiti naredne utakmice svojih klubova u Premiershipu. Što se tiče Lo Celsa i Romera nije poznato da li će oni ići istim putem ili će se igrači Tottenhama vratiti odmah u Englesku i otići u obaveznu izolaciju.

Top Komentari

cogoH
Da bi izbjegli 10 dana izolaciju u engleskoj idu 10 dana u hrvatsku ???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti