Golman Argentine očitao lekciju Kyilanu Mbappe o fudbalu

Odmjerit će snage u finalu

Golman Argentine očitao lekciju Kyilanu Mbappe o fudbalu

Admin Čaušević

Emiliano Martinez će u nedjelju biti na najvećim iskušenjima otkako se igra Svjetsko prvenstvo pošto će u finalu Argentina igrati protiv Francuske, aktuelnog prvaka i reprezentacija koja u svojim redovima ima veliki broj vrhunskih igrača, prije svih Kyliana Mbappea.

Uoči Mundijala u Kataru Mbappe je na neki način potcijenio južnoamerički fudbal kazavši da je je tamo manje konkurencije nego u Evropi da se na Starom kontinentu mnogo više mečeva igra na visokom nivou.

Francuskom superstaru na dan uoči finala odgovorio je Emiliano Martinez, sjajni argentinski golman koji je na neki način očitao lekciju Mbappeu.

"Mbappe ne poznaje dovoljno fudbal, nikad nije igrao u Južnoj Americi. Ako nemate tako iskustvo, ne možete komentarisati", kazao je Martinez te dodao:

" Ali to nije ništa. Znaju da smo ekipa svjetske klase i zbog toga nas poštuju."

Francuzi su 2018. godine na putu ka finalu izbacili Argentinu. Tada je Martinez bio u ulozi navijača, ali će svejedno imati veliku želju da osveti Trikolorima.

Oglasi

Najveća prijenja će mu svakako biti upravo Mbappe koji je do sada postigao pet golova i prvi je kandidat za najboljeg igrača turnira uz Lea Messija.

Upravo je Martinez pohvalio svog kapitena kazavši da bolje igra nego što je to bio slučaj prije godinu kada su Gaučosi postali prvaci svog kontinenta.

"Nikada nisam mislio da ću vidjeti boljeg Messija od onog na Copa Americi 2021., ali činjenica je da je na ovom Svjetskom prvenstvu još bolji. Igrat ćemo svoj stil igre i pokušat ćemo kazniti Francusku", kazao je golman Aston Ville.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Argentina i Francuska do sada imaju dvije titule prvaka svijeta pa ko god u nedjelju u zrak podigne najvažniji trofej u svijetu fudbala imat će priliku da prišije i treću zvjezdicu.

Najtrofeniji je i dalje Brazil sa pet titula iako Selecao već 20 godina nije igrao finale, zatim slijede Njemačka i Italija sa po četiri osvojena pehara na Mundijalima.

Top Komentari

denimen9
Ne zna se ko je više bahat, Martinez ili Bappe
4 1
Milos1312
Martinez se uskurcio nezz koji mu je, do neki dan si grijao klupu u Arsenalu sad bajg mega zvijezda…
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi