Griezmann je rekao da je Messi najbolji na svijetu, samo jedan francuski igrač odlučio je reagovati

Tchouameni ne misli tako

Griezmann je rekao da je Messi najbolji na svijetu, samo jedan francuski igrač odlučio je reagovati

Edmir Škorić

U nedjelju se igra finale Svjetskog prvenstva u Kataru između Francuske i Argentine, što bi trebao da bude pravi nogometni klasik za kraj 2022. godine.

Argentinci žele do trofeja, kako bi Lionel Messi mogao da kaže da je najbolji svih vremena i da sa stilom završi svoju karijeru, dok Francuzi namjeravaju odbraniti naslov svjetskog prvaka iz 2018. godine.

Biće ovo po mnogima okršaj Messija i Mbappea, dvojice saigrača iz PSG-a. Mbappe je pokazao da je "zvijer" koju je teško zaustaviti, ali on je tek na početku svoje karijere i pred njim su godine dokazivanja, dok se Messi u godinama iza nas bezbroj puta dokazao.

Messijevo vrijeme prolazi, ali i dalje ga smatraju najboljim igračem na svijetu, pa čak i u redovima rivala. Tako je francuski reprezentativac Antoine Griezmann izjavio da je "Messi najbolji na svijetu".

Ta izjava je očito zasmetala mnogima u Francuskoj, iako niko od igrača nije želio ništa da kaže povodom toga, izuzev Aureliena Tchouamenija, koji je nakon pobjede nad Marokom u četvrtfinalu izjavio:

"Griezmann je rekao da je Messi najbolji igrač na svijetu? Za mene je Kylian najbolji. Mbappe je broj jedan u svijetu i ja mu želim da to dokaže već u sljedećoj utakmici, u finalu Svjetskog prvenstva", kazao je Tchouameni.

Igračem utakmice protiv Maroka proglašen je upravo Antoine Griezmann, tako da Mbappe nije bio prisutan u Mixed zoni nakon utakmice. Međutim, francuski napadač poslao je poruku putem društvenih mreža.

Mbappe je na svom Twitteru objavio poruku od samo šest riječi, na engleskom: "Back to back World Cup Final ", u prijevodu "Dva uzastopna finala Svjetskog prvenstva".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvi je to put da je Francuska u posljednjem činu SP-a dovedena u poziciju da brani naslov svjetskog prvaka.

U prošlom izdanju Francuska je osvojila veliki trofej nakon odlučujuće pobjede nad Hrvatskom rezultatom 4:2. Tada je Mbappe uspio postići četvrti gol za Francusku.

Top Komentari

Starigrad01
Svaka čast svima al Messi je ipak ispred svih,otkada se igra fudbal.Ovo majka još nije rodila.Sretni smo što živimo u vremenu ovog fudbalskog genija.Bravo Velemaestro.
3 4
E.Car
Odgovor je jednostavan, obijica su odlični ali protiv jednog se možeš odbraniti a protiv drugog kad želi da igra ne možeš!!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi