Martinez iznenadio izborom najboljeg igrača protiv kojeg je branio, nije u pitanju Mbappe

Iako mu je Francuz zabio četiri gola u finalu Mundijala

Martinez iznenadio izborom najboljeg igrača protiv kojeg je branio, nije u pitanju Mbappe

Admin Čaušević

Kylian Mbappe je Emilianu Martinezu zabio tri gola tokom 120 minuta igre, a zatim još jedan u raspucavanju penalima u finalu Svjetskog prvenstva, ali ni to nije bilo dovoljno da ga Argentinac proglasi najboljim protiv kojeg je branio.

Martinez je posljednjih mjeseci golman o kojem se vrlo često priča. Osim po odličnim odbranama pažnju na sebe je privukao kontroverznim ponašanjem.

Zbog stavljanja Zlatne rukavice na međunožje nakon što je proglašen najoboljim golmanom svijeta postao je etiketiran kao "najbezobrazniji fudbaler na svijetu".

Tokom proteklih sedmica dao je niz intervjua odgovarao je na razna pitanja, a zanimljiv odgovor je dao na pitanje ko je najbolji igrač protiv kojeg je branio.

Martinez se odlučio za Neymara, dok je Mbappea koji mu je zabio hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva ostavio po strani.

"Neymar je najbolji igrač protiv kojeg sam branio. Pokušavali smo ga zaustaviti tokom finala Copa Americe, ali nismo uspjevali", rekao je Martinez te dodao:

Oglasi

"Tada sam u sebi pomislio: 'Bože, on je najbolji s kojim sam se suočio".

Martinez je na kraju u tom finalu uspio sačuvati svoju mrežu pošto su Gaučosi slavili sa 1:0 golom Angela Di Marije.

Argentinski golman je imao određenih nesuglasica sa Mbappeom pogotovo zbog kontroverzne proslave kada je u rukama držao lutku sa likom francuskog napadača. Možda je i to jedano od razloga zašto njega nije izabrao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, ovaj 30-godišnjak brani u vrhunskoj formi u posljednje vrijeme i nosi velike zasluge zašto je Aston Villa skočila na visoko 6. mjesto Premiershipa. 

U klubu iz Birminghama Martinez ima odličnu sedmičnu platu od 100.000 eura, ali se nada da će na ljeto ostvariti transfer u neki od klubova koji igraju Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi