Svi se dive i veličaju Messija, ali Argentinci drugom čovjeku trebaju izgraditi spomenik!

Izveo je čudo

Svi se dive i veličaju Messija, ali Argentinci drugom čovjeku trebaju izgraditi spomenik!

Admin Čaušević

Lionel Messi je osvojio jedini trofej koji mu je nedostajao i sada s punim pravom može nositi epitet najboljeg igrača svih vremena. I dok se svi dive čarobanjku iz Rosarija još jedan Argentinac zaslužuje zasluge i pohvale u najmanju ruku koliko i sam Messi.

Finale u Kataru između Argentine i Francuske bilo je anatologijsko. Računajući sudijsku nadoknadu i produžetke utakmica je trajala skoro 150 minuta, a pobjedu su odnijeli Trikolori boljim izvođenjem penala.

Vrlo lako se moglo desiti da utakmica ne ode u produžetke, tačnije da nije bilo na golu Emiliana Martineza to bi se i desilo.

Naime, u posljendjim sekundama pri rezultatu 3:3 Martinez je izveo najvažaniju odbranu u svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kolo Muani se našao u idealnoj poziciji, šutirao je prizemno, ali je Martinez to fenomenalno zaustavio. Odbranu pogledajte ovdje.

Martinez je i prilikom penala odbranio jedan kazneni udarac Francuzima i dao ogroman doprinos trećoj tituli prvaka svijeta Argentine.

Top Komentari

Olee oleee oleee Argentina prvak svijeta.Fanovi real madrida,sljedbenici kristijana ronalda i BH katolici na aparatima kmeee kmeee
1 8
RuthlessDyni
J..o vas Messi više.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi