Od novinara dobio crveni konac za sreću, a zna se kome ga je Messi posudio na Mundijalu u Kataru

Očito mu je donio sreću

Od novinara dobio crveni konac za sreću, a zna se kome ga je Messi posudio na Mundijalu u Kataru

Endin Čaušević

Lionel Messi prije nekoliko godina od jednog argentinskog novinara dobio je crveni konac koji je njemu navodno dala njegova majka i donosio mu je sreću, te ga je Messi nosio redovno nakon toga, ali je na ovom Svjetskom prvenstvu odlučio da ga proslijedi svom saigraču.

Messija je prije nekoliko godina iznenadio jedan argentinski novinar kada mu je dao crveni konac i objasnio da on njemu donosi sreću, te da mu ga je poklonila njegova majka, ali nije očekivao da će ga Messi nositi.

No, par godina kasnije ponovo su se sreli i Messi ga je iznenadio kada mu je pokazao da taj konac nosi na svojoj lijevoj nozi zbog čega je ovaj novinar skoro zaplakao od sreće.

Međutim, Messi je prethodnih godina nesebično taj konac posuđivao i svojim saigračima koji su se mučili u tom periodu i pokušao je na taj način da im pruži podršku i pomogne im.

Prvo je dao konac Paulu Dybali na jednoj od utakmica reprezentacije Argentine, a zatim je to uradio i s Philippeom Coutinhom koji je tada muku mučio s formom u Barceloni.

No, mnogi su bili iznenađeni kada su vidjeli da je ovaj crveni konac uspio da preživi sve do Svjetskog prvenstva u Kataru, a to se jučer najbolje vidjelo tokom dodjele medalja i pehara.

Messi je i ovaj put odlučio da taj konac neće zadržati za sebe i proslijedio ga je svom saigraču i čini se uspio mu je donijeti veliku sreću.

Taj konac Messi je dao golmanu Emilianu Martinezu koji ga je nosio oko lijeve ruke, te je zaista briljirao na ovom Mundijalu i jedan je od najzaslužnijih što je Argentina postala prvak svijeta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

   Fotografija koja je otkrila da je Emiliano Martinez nosio crveni konac oko svoje lijeve ruke

Martinez je i jučer imao nekoliko nevjerovatnih odbrana i skinuo je jedan penal, a potom je zasluženo proglašen za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva u Kataru.

Prilikom uručenja tog trofeja vidjelo se kako Martinez ima crveni konac na ruci, a mnogima je bilo jasno da je to isti onaj konac kojeg je Messi dobio prije nekoliko godina od jednog argentinskog novinara.

Top Komentari

nestofino
Konac? Koje ste UBLEHE TOBEJARABI!!! Pa ima li išta na ovom dunjaluku preče i važnije od ( Boga ko vjeruje) PAMETI , PORODICE ? Definitivno.... NEMA
2 1
Zulfikar
Ovo je širk, estagfirullah bas kao i hamajlije, ono plavo oko, razna gatanja itd.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti