Dilaver nakon meča otišao u svlačionicu Dinama, navijači Rijeke razočarani
Dilaver na fotografiji odmah pored Oršića u prvom redu

Bio je nasmijan, što im je posebno zasmetalo

Dilaver nakon meča otišao u svlačionicu Dinama, navijači Rijeke razočarani

S. Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezntativac Emir Dilaver našao se na udaru hrvatske javnosti, ali i navijača Rijeke.

Dilaver je dres Dinama zamijenio onim Rijeke, a jučer su ova dva tima odigrala meč na Maksimiru.

Dinamo je slavio 1:0, te nastavio svoj put ka novoj tituli prvaka, dok je Rijeka pružila veoma dobar otpor.

Sve je proteklo u svečanom duhu, s obzirom da se o dresa Dinama oprostio Arijan Ademi koji karijeru nastavlja u Kini. Dugogodišnji kapiten Dinama je odigrao svoj posljednji meč i navijači su ga ispratili uz posebnu koreografiju te ovacije.

Poslije meča Dilaver se priključio svlačionici Dinama te se u trenerci Rijeke fotografisao sa Ademijem, kao i Mislavom Oršićem te ostatkom Dinamove ekipe.

A svoj poklon primio je i naš Mislav Oršić koji je došao pozdraviti svoje bivše suigrače i oprostiti se od kapetana 💙🦁

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Sunday, March 19, 2023
Oglasi

Navijači Rijeke su bili tužni zbog poraza, pa im se nije dopala reakcija Dilavera koji je bio nasmijan te je pozdravljao svoje bivše saigrače i stao u prvi red.

Kada je Ademi u pitanju, on iz Dinama odlazi kao zaslužni kapiten kojem maksimirski klub sada baš zbog svih tih zasluga nije želio još jednom spustiti rampu i odlučio ga je za simboličnu odštetu pustiti u Kinu.

Dinamo napušta sa 11 naslova prvaka, dobit će medalju i za ovu 12. koju će Modri vjerovatno da osvoje. Na kraju je odigrao 373 utakmice, a u zadnjih šest godina bio je kapiten kluba.

Tokom utakmice s Rijekom, Bad Blue Boysi su na sjevernoj tribini koreografijom kazali šta misle o Makedoncu koji je postao jedan od najomiljenijih likova na Maksimiru.

Iako je jako važan za igru Dinama, klub je ipak odlučio da ga pusti u Kinu jer ima 31 godinu, a teško da će u skorije vrijeme naći njemu sličnog veznjaka i igrača.

Ademi je osvojio 21 trofej s Dinamom. Ima 11 naslova prvaka Hrvatske, šest osvojenih kupova te četiri superkupa. Iza sebe je na listi najtrofejnijih ostavio Mihaela Mikića i Tomislava Butinu, koji su osvojili svaki po 16 trofeja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dilaver je u Dinamo stigao iz Turske, no u posljednje vrijeme nije igrao, pa se odlučio za prelazak u Rijeku.

Rođen je u Tomislavgradu, ali je ipak obukao dres mlade reprezentacije Austrije.  Veći dio karijere i proveo je u toj zemlji.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi