Modrička močvara ponudila sve i svašta: Velež ima novog heroja!

Utakmica na ivici regularnosti

Modrička močvara ponudila sve i svašta: Velež ima novog heroja!

A. Čaušević

Praktično u nehumanim uslovima odigran je prvi meč četvrtine finala Kupa BiH između Sloge Meridian i Veleža. Konačan rezultag glasio je 0:3 za goste. Heroj Rođenih bio je trostruki strijelac Nermin Haskić.

Teren stadiona u Modriči je bio poput močvare. Da fudblaere čekaju nehumani uslovi moglo se zaključiti po prolongiranju starta utakmice. Umjesto u 18:30 sudija Njegomirović je znak da meč može početi dao u 19 sati.

Sami start je donio i prva uzbuđenja. Domaći su tražili penal, a na drugoj strani Haskić se nije snašao u izglednoj situaciji.

U 31. minuti Velež je ostao bez Halilovića koji se čini se ozbiljnije povrijedio. U igru je ušao Anđušić kojem je u 40. minuti opravdano poništen gol zbog ofsajda.

Finiš prvog dijela donosi veliku šansu za Haskića, ali se kapiten Rođenih nije proslavio. Međutim stigao se iskupiti u nastavku.

Igrala se 53. minuta kada se odlični napadač lijepo snašao poslije centarušuta Vehabovića i zabio je za vodstvo gostiju.

Oglasi

U 73. minuti Bogdanović je loše procijenio jednu loptu i skrivio penal. Ipak, golman Veleža je poznat po odličnom branjenju kaznenih udaraca što je pokazao i ovaj put. Odbranio je udarac Starčeviću.

Pet minuta kasnije Dobojlije ostaju sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Dabić i tako je olakšao posao gostima.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 86. minuti. Ponovo je zabio Haskić te tako svom timu omogućio veliku prednost pred revanš.

U sudijskoj nadoknadi Haskić je zabio još jedan gol i tako kompletirao hat-trick. Prije toga sve je odlično odradio Vehabović.

Nakon prvih 90. minuta Velež je jednom nogom u polufinalu i prema svemu sudeći nastavit će put prema odbrani trofeja osvojenog prošle sezone. Revanš susret se igra 15. marta na stadionu Rođeni.

Kup BiH, 1/4 finale:

FK Sloga Meridian - FK Velež 0:3 (Haskić 3x)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloga Meridian: Trako, Nikolić, Popara, Đorić, Stevanović, Baranov, Krstovski, Šaula, Lalić, Starčević, Perković.

FK Velež: Bogadnović, Zeljković, Hrkač, Šikalo, Haskić, Sijamija, Hasanović, Halilović, Vehabović, Dejanović, Domić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Forza Velez!
7 0
Brazuka
Sa osimom se mucili i brukali. To je dokaz kakva je to neznalica
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi