Emotivna poruka Drogbe za Terryja

Prisjetio se svog dolaska u Chelsea

Emotivna poruka Drogbe za Terryja

E. Čaušević

Kapiten Chelseaja, John Terry, na kraju ove sezone napustiti će londonski klub nakon 22 godine provedene na Stamford Brigeu.

Plavci su jučer potvrdili na svojoj zvaničnoj stranici da Terry neće produžiti svoj ugovor, te da će na kraju ove sezone napustiti ovaj klub. Terry je želio ugovor na još jednu sezonu, ali su u Chelseaju odlučili da neće ostati člana londonske ekipe.

Iskusni odbrambeni igrač će na ljeto saopštiti ime novog kluba, te koliko još planira aktivno igrati. Nakon što je saopšteno da će na kraju sezone napustiti Stamford Bridge oglasili su se mnogi njegovi saigrači. Najemotivniju poruku poslao je nekadašnji napadač Plavaca, Didier Drogba.

"Od prvog danas si bio istinski lider. Sjećam se kada sam te upoznao nisam znao ko si, a ti si stao ispred mene i rekao mi dobrodošao u Chelsea. Mislio sam da si neki mladi igrač koji je tek došao iz akademije ovog kluba, a tek sam na kraju dana nakon što si održao govor shvatio kakvu ulogu imaš u ovom klubu", napisao je Drogba, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nosio si ovaj klub, igrao si sa istom strašću i željom 22 godine. Ponosan sam što si mi ti bio kapiten i što sam imao čast da igram sa najboljim odbrambenim igračem u Premiershipu i svijetu. Hvala ti na svim uspomenama i želim ti sve najbolje u nastavku karijere".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi