Emotivni Šuker: Ovakvu atmosferu mi nećemo imati na našim stadionima
Prvi čovjek hrvatskog fudbala najmanje je govorio o porazu od Engleske. Neke posve druge stvari njega muče

Ne želi više da šuti

Emotivni Šuker: Ovakvu atmosferu mi nećemo imati na našim stadionima

M. Šljivak

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker imao je šta da kaže nakon poraza od Engleske na Wembleyju (2:1).

Gotovo 90.000 ljudi sa tribina je posmatralo ovaj meč, a na kraju je Engleska uspjela da dobije utakmicu i da ode na završni turnir Lige nacija, dok je Hrvatska ispala u B ligu.

Šuker je nakon meča istakao da atmosferu kao na Wembleyju Hrvati nikada neće imati na svojim stadionima.

"Ovakvu atmosferu mi nećemo imati na našim stadiona. Nadam se da ćemo i eto i vas molim da napravite šta možete ili ćemo se ovako veseliti vani, a kod nas ćemo... Šta da je padala kiša protiv Španije? Moram to izbaciti sebe, jer je krajnje vrijeme da napravimo nešto", rekao je Šuker, te je dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ono što me muči je kad vidim sve ove prekrasne stadione. Kad bismo mi imali ovakve infrastrukture, bilo bi još više igrača i rezultata i lagano bismo mogli reći da smo već na Evropskom prvenstvu", istakao je Šuker.

Hrvatski fudbaleri odavno traže nacionalni stadion, ali za sada od njega nema ništa i prinuđeni su igrati utakmice većinom na Maksimiru u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi