Susjedi strahuju za prvi šešir: U ponedjeljak i utorak će s posebnom pažnjom pratiti po jedan meč
Vatrenima će biti ključne utakmice Njemačka - Holandija i Portugal - Poljska. Dva scenarija im ne bi nikako odgovarala.

Više ništa ne zavisi od njih

Susjedi strahuju za prvi šešir: U ponedjeljak i utorak će s posebnom pažnjom pratiti po jedan meč

Nakon današnjeg poraza na Wembleyju od Englekse, reprezentacija Hrvatske više ništa ne drži u svojim rukama kada je u pitanju prvi šešir u kvalifikacijama za Euro.

Podsjetimo, Hrvati su ispali u diviziju B nakon današnjih 1:2 na Wembleyju, a to znači da su oni sada deseta reprezentacija od svih u elitnoj skupini Lige nacija i da se moraju nadati da će ostati na tom mjestu ako žele biti u prvom šeširu kada se budu izvlačile kvalifikacijske grupe za Euro.

Upravo zbog toga će Vatreni morati s posebnom pažnjom pratiti dva meča do kraja Lige nacija, a u pitanju su susreti Njemačka - Holandija i Portugal - Poljska.

Njima će u ta dva meča odgovarati da Njemačka ne pobijedi Holandiju na domaćem terenu, odnosno da Poljska ne pobijedi Portugal u gostima. U slučaju da se desi jedan od ta dva scenarija, Hrvatska 'leti' u drugi jakosni šešir i imat će težu grupu kroz koju će pokušati da se plasira na Euro.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, i naša selekcija je u drugom šeširu tako da se u tom slučaju Zmajevi i Vatreni sigurno ne bi mogli susreti u kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi