Na Apeninima sigurni: Džeku čeka klupa

Inter gostuje Empoliju

Na Apeninima sigurni: Džeku čeka klupa

Admin Čaušević

Edin Džeko u Interu ima početak kao iz snova sa osam postignutih golova na 12 odigranih utakmica.

Džeki nije trebalo dugo vremena da kupi navijače Intera te se brzo nametne kao jedan od najvažnijih igrača popularnih Nerazzurra.

Ipak, iako bh. napadač igra odlično pobjede u velikim utakmicama i dalje izostaju. Tako je u nedjelju Džekin gol bio nedovoljan za trijumf nad Juventusom. Završeno je 1:1.

Da se vrate na pobjednički kolosijek aktuelni prvaci Italije će priliku imati večeras kada će gostovati Empoliju.

Prema najavama iz Italije bez obzira na sjajnu formu Džeko će meč na stadionu Castellani započeti sa klupe jer Simone Inzaghi planira određenu rotaciju.

Italijanski mediji su ubijeđeni da će iskusni Sarajlija biti među rezervama, dok će napad predvoditi Alexis Sanchez i Lautaro Martinez.

Posljednji put kada je ušao s klupe Džeko je donio pobjedu Interu, bilo je to na gostovanju kod Sassuola. Domaći su vodili, a nakon ulaska Dijamanta koji je zabio i izborio penal stigla je pobjeda 1:2.

Kapiten bh. reprezentacije BiH je bio starter u posljednja tri meča Nerazzurra pa je punjenje baterija na neki način i logičan potez. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, startna postava Intera protiv Empolija bi trebala izgledati ovako: Handanovič; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Darmian, Calhanoglu, Brozović, Vecino, Dimarco; Lautaro, Sanchez.

Obzirom da je Milan pobijedio Torino s minimalnih 1:0 Inter je, ukoliko želi da ostane u trci za Scudetto, definitivno pod imperativom pobjede protiv povratnika u društvo najboljih.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars412
Logično idu jace utakmice... Mora ga malo odmorit.. jest da je covjek masina ali su i godine tu.. nama pase da odmori malo treba bit odmoran i da odigra dvije za reprezentaciju
1 0
Skopidoo
Nadjes ga odmarat kad ja nakon 3 mjeseca uplatim listic i to dvica i 2 i vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti