Gradonačelnik Milana pričao o novom stadionu, a onda spomenuo Edina Džeku: "Očekivao sam..."

Sala navija za Inter

Gradonačelnik Milana pričao o novom stadionu, a onda spomenuo Edina Džeku: "Očekivao sam..."

E. Čaušević

Gradonačelnik Milana, Giuseppe Sala, održao je press konferenciju na kojoj je govorio o izgradnji novog San Sira u Milanu.

Inter i Milan odlučni su da je vrijeme da dobiju novi stadion koji će biti dosta moderniji i bolji od onoga što trenutno nudi San Siro na kojem već decenijama nije bilo nikakvih znatnih renoviranja.

O ovoj temi pričalo se prije nekoliko mjeseci s gradonačelnikom Salom, ali je sve pauzirano jer su se održavali gradski izbori u ovom gradu i nije bilo poznato ko će biti gradonačelnik.

Nakon što je Sala ponovo dobio povjerenje građana odlučio je da nastavi razgovore s čelnicima Intera i Milana oko izgradnje novog San Sira.

"Postoji volja svih strana da se krene naprijed. Jasno je da moramo uzeti u obzir sve interese i tražimo rješenje koje će za sve strane biti prihvatljivo. Danas smo imali sastanak i bilo je dosta pozitivnih stvari i ovo je sigurno korak naprijed. Dogovorili smo se da ćemo se ponovo sastati naredne sedmice", rekao je Sala i dodao.

"Razumijem razloge koje klubovi imaju i zašto traže novi stadion. Svi želimo moderan stadion s kojim ćemo biti u rangu s ostalim klubovima u Evropi. Ima tu još mnogo stvari da se riješi, ali idemo korak po korak".

Poznato je da je Sala navijač Intera, te je iznenadio sve kada je počeo na press konferenciji da govori o Edinu Džeki koji igra u fantastičnoj formi otkako je došao u Inter.

Sala je izjavio da je veliki fan bh. napadača i da je očekivao od njega takve igre u Interu jer je znao o kakvom igraču se radi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Veliki sam fan Edina Džeke i očekivao sam ovo od njega. Naravno da se nadam najboljem za Inter ove sezone, ali vidim da je liga dosta izjednačena i ne vidim nekog posebnog favorita koji se izdvaja u borbi za Scudetto".

"Inter ima dobro ekipu, ali kada to poredimo s prošlom sezonom ne vidim da su ostali klubovi toliko iza. Mislim da će se Milan, Juventus i Napoli boriti s Interom za Scudetto. Ne želim isključivati ni ostale timove, ali ovo su najozbiljniji favoriti".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi