Juventusu prvo oduzeli bodove, onda je uslijedio košmar za samo 22 minute provedene na terenu

Empoli vodi 2:0

Juventusu prvo oduzeli bodove, onda je uslijedio košmar za samo 22 minute provedene na terenu

E. Škorić

Juventusu je danas oduzeto 10 bodova u Seriji A, što znači da se tim Stare dame umjsto na drugom mjestu sa 69, našao na sedmom mjestu sa 59 bodova uoči početka duela sa Empolijem.

Juventus je dva kola prije kraja saznao užasne vijesti i čini se da više neće biti pomilovanja, pa će kazna ostati na snazi.

Stara dama sada ima 59 bodova i zauzima sedmo mjesto, dok četvrtoplasirani Milan ima 64. Ukoliko Juve večeras ne pobijedi, može da zaboravi na Ligu prvaka.

No, noć nije dobro počela, pošto je dosuđen penal za Empoli u 18. minuti, a Francesco Caputo je bio siguran za vodstvo domaćih, koji rasterećeno igraju ovaj meč.

[twitter]https://twitter.com/FansArena4/status/1660724807183245315[/twitter]

Već u 22. minuti Empoli je slavio drugi pogodak. Luperto je u gužvi loptu poslao u mrežu očajnih gostiju iz Torina. Imao je Bremer ubrzo ogromnu priliku, ali je pucao preko gola sa nekoliko metara udaljenosti.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1660724949181407277[/twitter]

Juventus mora pobijediti kako bi se primakao Milanu na dva boda, a onda bi u narednom kolu bio domaćin Rossonerima na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, čini se da je tim Juventusa pod velikim pritiskom i da je u pravom šoku. Teško će se izvući iz ove situacije...

Juve će do kraja sezone ugostiti Milan, a onda gostovati u Udinama Udineseu. Ipak, sve nade su maltene okončane ako Allegrijeva ekipa večeras doživi poraz, a krenulo je zaista očajno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi