Allegri donio odluku - Nekim navijačima Juventusa će se svidjeti, a nekima sigurno ne

Govorio o svojoj budućnosti

Allegri donio odluku - Nekim navijačima Juventusa će se svidjeti, a nekima sigurno ne

E. Ganibegović

Massimiliano Allegri govorio je o svojoj budućnosti u Juventusu nakon što je ovaj tim ispao u polufinalu Evropske lige od Seville.

Jasno je da je ovo druga sezone u nizu za Juventus u kojoj ovaj tim neće osvojiti niti jedan trofej, nakon što se oprostio od takmičenja u Evropskoj ligi.

U polufinalu ovog takmičenja bolja je bila Sevilla, dok je Scudetto osvojio Napoli. Inter je odbranio trofej superkupa Italije, dok će Džeko i ekipa protiv Fiorentine igrati finale Coppa Italije, pa za Juventus ni ove sezone nema trofeja.

Nekoliko dana nakon što je Juventus ispao od Seville, trener Stare dame Massimiliano Allegri govorio je o svojoj budućnosti na klupi kluba iz Torina.

Iako drugu sezonu u nizu Juventus nije osvojio niti jedan trofej, Allegri nema namjeru da napusti tim, što je izazvalo podijeljene reakcije navijača.

"Ostajem u Juventusu. Ovdje sam pod ugovorom, a dalje nije na meni da odlučujem", poručio je Allegri.

Oglasi

Ugovor s Juventusom Allegri ima do juna 2025. godine, odnosno još za naredne dvije sezone, te ostaje da vidimo šta će odlučiti čelnici italijanskog velikana.

Inače, Juventus je na drugoj poziciji u Seriji A, no nakon sezone mogli bi ostati bez određenog broja bodova zbog finansijskih malverzacija, što bi u konačnici moglo značiti i da neće igrati Evropu ili Ligu prvaka naredne sezone.

Što se Allegrija tiče, ovo mu je drugi mandat na klupi Juventusa i do sada je vodio 105 utakmica od maja 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je na klupi ovog tima bio od 2014. do 2019. godine, te je pet puta bio prvak Italije, četiri puta osvojio kup i dva puta superkup ove države. 

Osim Juventusa u karijeri je vodio Milan, Cagliari, Sassuolo, Lecco, Grosseto, SPAL i Aglianese. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi