"Masakr" Mourinhove Rome

Visok trijumf Udinesea

"Masakr" Mourinhove Rome

E. Škorić

Roma je teško poražena od ekipe Udinesea u Udinama u susretu 5. kola italijanske Serije A.

Roma je imala jako dobar početak sezone, ostvarila je tri pobjede uz jedan remi, a onda poraz i to kakav.

Gosti iz Rima su u Udinama bili potpuno nemoćni, pa su doživjeli katastrofu od Udinesea, koji je, izuzmemo li poraz od Milana na startu, fantastičan na otvaranju sezone i već ima 10 bodova.

Crno-bijeli su nakon spomenutog poraza, osvojili bod protiv Salernitane kod kuće, pa redom pobjeđivali Monzu, Fiorentinu i večeras Romu.

Udogie je u petoj minuti načeo mrežu Rome i gosti su se dobro držali do 56. minute, kada talentovani Luka Samardžić povisuje na 2:0.

Pereyra je u 75. minuti pogodio za 3:0, a isti igrač je debitovao Lovriću u 82. minuti za njegov prvijenac u Seriji A.

Roma je pala bez ispaljenog metka i ovo je naravno najubjedljivija pobjeda Udinesea nad večerašnjim rivalom i svakako spada u kategoriju onih posebnih kojih će se navijači rado sjećati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma će narednog ponedjeljka u goste Empoliju, Udinese dan ranije gostuje Sassuolu.

Ovo nije bila posljednja utakmica ovog kola u Seriji A, pošto se sutra sastaju Monza - Atalanta, Salernitana - Empoli i Torino - Lecce.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Isti igrač je “debitovao” Lovriću? Koja doza nesposobnosti na ovom portalu.
4 0
Klicko
Umalo special five ponovo hehehehhehehe
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti