Promašen penal za pobjedu, ništa nije gotovo: Đurić i Salernitana strepit će do posljednje sekunde

Remi na Carlo Castellaniju

Promašen penal za pobjedu, ništa nije gotovo: Đurić i Salernitana strepit će do posljednje sekunde

E. Ganibegović

Empoli i Salernitana remizirali su 1:1 u 37. kolu Serije A. 

Ništa ova utakmice ne znači Empoliju koji je odavno obezbijedio opstanak, no Salernitani i dalje gori pod nogama.

Salernitana je već u ovom kolu mogla obezbijediti opstanak u ligi pobjedom nad Empolijem uz poraze Cagliarija i Genoe od Intera i Napolija, no to se desiti neće.

Empoli je došao u vodstvo preko Cutronea u 31. minuti nakon još nekoliko prilika koje domaći nisu iskoristili.

U drugom poluvremenu Salernitana je bila mnogo bolji rival, golman Empolija Vicario je sve branio do 76. minute kada pogađa rezervista Bonazzoli.

Nakon četiri minute u igru ulazi Perotti, Salernitana dobija penal za pobjedu, a bivši igrač Rome tragičar, nije uspio pogoditi za pobjedu.

Oglasi

Situacija je takva da Salernitana na 17. mjestu ima 31 bod i utakmicu više od 18. Cagliarija koji ima 29 i 19. Genoe s 28.

Venezia je prežaljena na 20. mjestu.

U posljednjem kolu Salernitana i Milan Đurić, koji je danas odigrao svih 90 minuta, čekaju Udinese našeg Mate Jajala, Genoa Bolognu, a Cagliari gostuje Veneziji i bez obzira na to kako se stvari budu dalje odvijale u 37. kolu, sve će se odlučivati u posljednjim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 37. kolo:

Empoli - Salernitana 1:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi