Terzić tvrdi da je nepravedno ono što se danas desilo, a onda u par riječi otkrio svoje pravo lice

Trener Borussije

Terzić tvrdi da je nepravedno ono što se danas desilo, a onda u par riječi otkrio svoje pravo lice

E. Škorić

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić kaže da se čini "nepravednim" što je njegovoj ekipi danas izmakla titula.

Grad Dortmund vrvio je od uzbuđenja jer se činilo da će klub pobjedom nad Mainzom na domaćem terenu osigurati svoj prvi naslov u Bundesligi od 2012. godine. Ali posljednja utakmica sezone pretvorila se u noćnu moru za Terzićevu ekipa, koja je remijem (2:2) prepustila prvo mjesto Bayernu.

Za razliku od Borussije, Bayern nije dozvolio kiks u Koelnu, iako se i on mučio i tek je u 89. minuti golom Jamala Musiale došao do pobjede.

"Nadam se da razumijete da vam ne mogu dati najanalitičniju analizu", rekao je Terzić za Sky Germany u emotivnom intervjuu nakon posljednjeg zvižduka koji ga je nekoliko puta natjerao da traži prave riječi.

"Željeli smo to silno, cijeli grad, cijeli stadion. Radili smo naporno za ovu poziciju, imali smo sjajnu priliku. Sada se osjećamo us*ano".

"Kada vidite dečke kako leže na zemlji, kada ih vidite kako sjede u svlačionica, kada vidite prazninu, čini se nepravednim što smo ostali bez titule", dodao je trener Milionera.

Oglasi

Međutim, spremno je priznao da je Bayern zaslužio osvojiti naslov, te je tako ipak pokazao svoje pravo lice - lice skromnog i dobrog čovjeka i vrhunskog sportiste koji je uvijek spreman da prihvati poraz i da iz njega uči.

"Čestitam Bayernu. Ko god je na vrhu nakon 34 utakmice, to zaslužuje - čak i ako je danas izuzetno teško".

"Stvari nisu išle tako dobro kao prethodnih sedmica, a onda je postalo teško. Vidite kako je to blizu u Bundesligi. Da nismo promašili jedanaesterac, da smo malo ranije zabili 2:2, mogli smo izvući više iz utakmice, ali sada je to već gotovo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Terzić je bio u suzama kao i većina igrač Borussije i dugo će da žale za propuštenom šansom, a odavno nisu imali takvu priliku da napakoste svom velikom rivalu iz Minhena.

Marco Reus kao istinska legenda Bundeslige zaslužio je titulu i čini se da je njemu najteže palo sve ono što se danas događalo tokom mečeva posljednjeg kola Bundeslige.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kme kme kme
0 2
user4483
Kreten usa u bh ligu čobane sta ces ti tamo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi