Sergio Ramos je ključ dolaska Mbappea u Real, L'Equipe otkrio šta je Španac uradio za Francuza!

To ni brat ne bi ponudio

Sergio Ramos je ključ dolaska Mbappea u Real, L'Equipe otkrio šta je Španac uradio za Francuza!

Endin Čaušević

Mnogi vjeruju da će Kylian Mbappe na kraju ove sezone potpisati za Real Madrid i da je tu sve već dogovoreno. Španski mediji pišu da je u svemu ogromnu ulogu odigrao i Sergio Ramos, te da je nevjerovatno šta je ponudio svom nekadašnjem saigraču iz PSG-a.

Kao što je već svima dobro poznato Mbappe ima s PSG-om ugovor do kraja sezone i kako stvari stoje ovaj put neće produžiti saradnju s Parižanima kao što je to uradio prije dvije godine.

Već sedmicama se uveliko piše u španskim i francuskim medijima da je Mbappe donio odluku da karijeru nastavi u dresu Real Madrida, te da bi uskoro sve trebalo biti ozvaničeno.

Čelnici PSG-a svjesni su da im ovaj put nema spasa jer Mbappe smatra da je spreman za novi izazov u karijeri, te želi ispuniti dječački san i zaigrati u dresu kraljevskog kluba.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste informacija koju je jutros objavio ugledni L'Equipe koji tvrdi da je veliku ulogu u Mbappeovoj odluci da karijeru nastavi u dresu Real Madrida odigrao i Sergio Ramos.

Oglasi

Ramos i Mbappe su dvije sezone bili saigrači u PSG-u, a iako je iskusni Španac otišao u Sevillu ostali su u kontaktu.

L'Equipe navodi da je Mbappe upravo od Ramosa "izvlačio" informacije oko Real Madrida, te da mu je iskusni defanzivac objasnio zbog čega bi za njega bio najbolji potez da potpiše za kraljevki klub.

No, ono što je najviše iznenadilo i pokazalo kakvu ljubav Ramos i dalje ima prema Realu iako trenutno igra za Sevillu jeste činjenica da je ponudio Mbappeu i njegovoj porodici da se smjeste u njegovoj kući koju posjeduje u Madridu kako ne bi morao tražiti kuću.

Ramos posjeduje u Madridu nekoliko nekretnina, ali je navodno ponudio Mbappeu svoju kuću u kojoj je živio 15 godina i poručio da tu može ostati sve dok ne pronađe sebi neki adekvatan dom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Takav potez oduševio je i navijače Real Madrida koji su shvatili kakvu stvar je Ramos napravio, te da je možda bio i jedan od presudnih faktora što će dobiti Mbappea na kraju ove sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Nema mbappe odakle platiti kucu pa eto ramos se ponudio! Bas fino! Ja se javljam evo da ponudim smjestaj na psihijstriji za klicka i njemu slicne uhl**** iz katalonije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi