Kanađanin napušta Minhen: Bayern odredio cijenu za Alphonsa Daviesa

Sada je Real Madrid na potezu

Kanađanin napušta Minhen: Bayern odredio cijenu za Alphonsa Daviesa

Endin Čaušević

Alphonso Davies na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti Bayern čega su očito svjesni i u minhenskom klubu, te su odlučili da odrede cijenu za Kanađanina.

Ovog 23-godišnjeg lijevog beka otkrio je Hasan Salihamidžić i doveo ga u Bayern iz Vancouvera početkom 2019. godine, te se ispostavilo da je to bio odličan potez.

Davies je već nekoliko sezona jedan od ponajboljih lijevih bekova u Evropi i očekivano je svojim igrama u Bayernu na sebe skrenuo pažnju mnogih klubova.

Iako ima ugovor do ljeta 2025. godine čini se da će Kanađanin na ljeto da napusti Allianz Arenu jer smatra da je došlo vrijeme za novi izazov u karijeri.

Davies je odbio mogućnost produženja ugovora s Bayernom što je jasan znak da želi da ide, a kako stvari stoje naredna destinacija sjajnog lijevog beka bit će Real Madrid s kojim je navodno već sve dogovorio.

Oglasi

Međutim, dogovor oko ličnih uslova ugovora su nešto potpuno drugo od dogovora između klubova kojeg još uvijek nema. Real Madrid nije još uvijek zvanično kontaktirao Bayern oko Daviesa i to će vjerovatno uraditi po završetku sezone.

Čelnicima Bayerna jasno je da će Daviesa teško zadržati i svjesni su da ga moraju prodati već na ljeto kako bi izbjegli opciju da on ode kao slobodan igrač po isteku ugovora.

No, jasno su dali do znanja Real Madridu i ostalim zainteresovanim klubovima da neće smanjivati cijenu, te da je ona već određena.

Naime, Bayern za Daviesa traži 70 miliona eura i jasno su poručili da je to cijena koju neće spuštati. Sigurno je da to za Real Madrid neće biti problem, a činjenica da je Bayern odradio cijenu jasno pokazuje da Davies očito napušta klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kanađanin je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu minhenskog kluba odigrao ukupno 27 mečeva, zabio je jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708040072
Ode on djaba 2025...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi