Ancelotti će teško zaspati, navijači Reala u očaju: "Je*ena reprezentativna pauza"

Još jedna loša vijest

Ancelotti će teško zaspati, navijači Reala u očaju: "Je*ena reprezentativna pauza"

E. Škorić

Carlo Anceotti je tokom sezone imao velikih problema sa izostankom važnih igrača, a najviše od svega plašio se da će mu trenutna reprezenativna stanka zadati nove glavobolje.

Ništa gore za trenere klubova nema od FIFA termina kada nastupaju reprezentacije. Velikani poput Real Madrida obično tada puste desetke svojih ključnih igrača da se pridruže nacionalnim timovima, a onda im ostaje samo da se nadaju da će sve biti u redu.

No, često im se jave loše vijesti. Pepu Guardioli su prije nekoliko dana obavijestili da se povrijedio iskusni bek Kyle Walker, a večeras se povrijedio i stoper John Stones. Sve ovo dešava se na samo 14 dana prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka u Madridu protiv Reala.

[twitter]https://twitter.com/issa_umar54500/status/1772716591760789594[/twitter]

Guardiola nije miljenik sreće, ali nije ni Carlo Ancelotti. Tokom prijateljske utakmice Francuske i Čilea u prvom dijelu povrijedio se veznjak Reala Edouardo Camavinga

Oglasi

U društvu medicinskog osoblja francuskog tima izašao je s terena s tim da se teško kretao i vidljivo je da je povrijeđena lijeva noga

Camavinga (21) važan je igrač za Real, što govori i podatak da je ove sezone imao 32 nastupa i preko 2000 odigranih minuta, a Ancelottiju je posebno bitan jer može da ga koristi na nekoliko pozicija.

Očekuju se dodatni pregledi, ali postoji opravdan strah da bi mogao propustiti i ligaški meč s Athleticom, ali posebno okršaj sa Cityjem u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Italijan je trenutno bez prvog golmana Thibauta Courtoisa kojeg nema do kraja sezone, baš kao ni stopera Davida Alabe, dok još nekoliko igrača ima određenih zdravstvenih problema i pitanje je kada će biti spremni.

Mnogi Realovi fudbaleri su večeras na terenu, uključujući golmana Lunina, Modrića, Kroosa, Ardu Gulera, Viniciusa, Rodryga, Carvajala, Joseulua, Tchouamenija... što znači da će Ancelotti budan biti još neko vrijeme, zbog Camavinge će mu sigurno doći brojne poruke i notifikacije. No, tako je to kada sjediš na klupi jednog Reala gdje je pritisak sastavni dio života.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Modric je ok!
1 0
Baron22
Nije real camavinga ****m vas glupa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi