Ovo su noge nove "devetke" najvećeg kluba na svijetu: Zvuči nerealno koliko mu je godina

Nevjerovatna genetika velikog talenta

Ovo su noge nove "devetke" najvećeg kluba na svijetu: Zvuči nerealno koliko mu je godina

Admin Čaušević

Jedan od najvećih svjetskih talenata sprema se za dolazak na veliku scenu, a ako se po jutru poznaje dan snage i kondicije mu sigurno neće nedostajati pošto već sada njegova građa izgleda impresivno. 

Iako još uvijek nije napunio 18 godina Endrick Felipe Moreira izgleda kao prava zvijer te će biti spreman odgovoriti fizičkim naporima vrhunskog fudbala.

Real Madrid je Endricka prošle godine platio skoro 40 miliona eura i za njega je već sačuvan broj 9 koji je ostao upražnjen odlaskom Karima Benzeme.

S obzirom da dolazi u klub koji s pravom nosi epitet najvećeg kluba na svijetu, talentovani Brazilac želi biti dovoljno spreman da na fizičke zahtjeve odgovori odlično.

Građa 17-godišnjeg Brazilca je fascinantna

Na interentu se pojavila fotogafija nevjerovatnih butnih mišića mladog Brazilca koji će tek u julu proslaviti svoj 18. rođendan. Njegova građa je zaista fascinatna za nekog ko je još uvijek punoljetan.

Zbog FIFA pravilnika i zabrane igranja za moljetnike u inostranstvu Endrick će se Realu priključiti na ljeto 2024. godine i od njega se očekuje da predvodi Kraljeve u narednim godinama.

Oglasi

Znao je Real u prošlosti itekako pogoditi za maloljetnim Brazilcima. Marcelo je postao najtrofejniji igrač u historiji Kraljeva sa 25 titula, dok je Vinicius Junior trenutno prva zvijezda ekipe.

Nakon što je završio svoj transfer među Los Blancose Endrick je ostao da se razvija u Palmeirasu gdje skuplja potrebno iskustvo.

Ove sezone računajući sva takmičenjima ima već 44 nastupa u prvom timu što je definitivno pohvalna brojka za nekog ko još nije punoljetan. Na svom kontu ima i osam golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nedavno se našao na udaru kritika brazilske javnosti, ali je na meču protiv RB Bragantino zabio gol za povratak samopouzdanja.

Španski mediji su pisali da Florentino Perez nije toliko insistirao na dovođenju Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda jer ogromne nade polaže u Endricka. Vrijeme će pokazati da li je dugogodišnji predsjednik Reala pogodio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
A nas Dzeno kaze "nek uzivaju, napatili su se"... Zacudjeno se pita zasto je "njegovoj" djeci toliko tezak prelazak u seniore.. XD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi