Endrick: 20. juna ću objaviti vijesti koje će uzdrmati svijet sporta

Šta se to sprema?

Endrick: 20. juna ću objaviti vijesti koje će uzdrmati svijet sporta

Edmir Škorić

Brazilski napadač Endrick (17) na Instagramu je ostavio veoma zagonetnu poruku, koja je ubrzo postala viralna.

Mladi napadač sprema se za nastup na Copa Americi u Sjedinjenim Državama, gdje će predstavljati reprezntaciju Brazila. No, dan prije početka turnira, sprema se objaviti velike vijesti.

"Ne znam jeste li spremni za ovo. 20. juna bit ću na ESPN-u da vam kažem neke vijesti koje će uzdrmati svijet sporta", napisao je Endrick na društvenim mrežama.

Nikom nije jasno o čemu se radi, pa nestrpljivo čekamo da za tri dana saznamo šta ima Endrick da nam poruči.

Ovaj jako talentovani Brazilac nastupao je za Palmeiras, ali bi od ovog ljeta trebao nastupati za Real Madrid. On ima ugovor s Kraljevima, a sve je dogovoreno još krajem 2022. godine. Ostao je u Brazilu na posudbi i vjeruje se da će prije početka nove sezone stići u špansku prijestolnicu.

Oglasi

17-godišnje "čudo" ima već tri gola na samo šest nastupa za seniorsku reprezentaciju Brazila, a prethodno je igrao za U17, U20 i U23 selekcije svoje zemlje.

Prošle sezone je u Palmeirasu u 22 nastupa postigao četiri gola. Ukupno je za klub iz Brazila odigrao 82 meča i postigao 21 gol uz četiri asistencije.

On je ranije već imao priliku da dođe u Madrid, da prošeta veličanstvenim stadionom, da pogleda Realove prostorije, terene za treniranje, ali i da upozna osoblje tima, a prije svega svoje buduće saigrače.

Endrick je bio oduševljen viđenim, naravno za njega kao klinca bila je velika stvar vidjeti neke od najboljih igrača svijeta, pa čak i razgovarati s njima.

Oglasi

On je rekao da je onda kada obuče Realov dres ispuniti dječački san, a ispričao je anegdotu koju je imao s Lukom Modrićem, kada je dolazio u Madrid posljednji put. U povodu gostovanja na Santiago Bernabeu, Brazilac se spustio u svlačionicu kako bi upoznao one koji će mu biti saigrači za nekoliko mjeseci. Tamo je Endrick razgovarao s Modrićem, a Hrvat mu je otprilike ispričao šta ga sve očekuje u budućnosti.

"Nikada neću zaboraviti ono što mi je rekao. Rekao je: 'Broj 9 i broj 10. Ko zna... Sljedeće sezone možda sjedneš do mene'", rekao mu je Hrvat pokazujući na dres i ormarić. Luka nosi desetku, a Endrick bi po svemu sudeći trebao zadužiti broj 9.

Legendarni Ronaldo se načinu na koji Florentino Perez obavlja poslove u Real Madridu, posebno se to odnosi na transfer politiku koja je u posljednjih godina savršena.

Kraljevi potpisuju ugovor s mladim i talentovanim fudbalerima koji su predodređeni da postanu svjetske zvijezde. I mora se reći da im za sada ide odlično.

Iz tog razloga Ronaldo se nije libio razgovarati s predsjednikom o nivou nekih igrača. Među njima je naveo Endricka, 17-godišnjeg Brazilca koji će u novoj sezoni biti napadač Reala.

"Predsjedniče, ako izbjegne povrede mogao bi biti bolji od mene. On ima sve", Ronaldove su riječi Perezu koje je prenijele Defensa Central.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je siguran da će Endrick uspjeti u Real Madridu, iako priznaje i da će morati biti strpljiv.

S Mbappeom, Viniciusom i Rodrygom u timu bit će mu teško biti u startnoj postavi, no sve će ovisiti o tome kako će iskoristiti prilike koje mu bude davao Carlo Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Sigurno dolazi u Barcu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi