Englezi pojma nemaju s kim igraju: "Selektor je Savo Milošević..."

Utakmica za dva dana

Englezi pojma nemaju s kim igraju: "Selektor je Savo Milošević..."

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana igra protiv Engleske, a tamošnji mediji, izgleda, pojma nemaju ni s kim igraju. 

Dvije jake prijateljske utakmice Bosnu i Hercegovinu čekaju u junu. Prvi protivnik će 3. juna u Newcastleu biti selekcija Engleske.

Biti će to prvi put da A selekcije ovih država igraju jedna protiv druge, a čini se da aktuelni viceprvaci Evrope, barem dio njihovih medija, pojma nemaju ni protiv koga igraju.

Portal Englandfootball.com "se potrudio" da napravi najavu za utakmicu, ali su novinari ovog portala napravili dva poprilično velika gafa.

Očito im je promaklo da je se kod nas selektori mijenjaju kao na traci, pa su istakli kako je selektor našeg nacionalnog tima i dalje Savo Milošević. 

Također, pogriješili su prezime Edina Džeke, pa su kazali kako je kapiten naše selekcije Edin Đeko.

Oglasi

Ako ništa, pogodili su da smo igrali 2015. s njima u U-21 kategoriji i da je tada rezultat u Sarajevu bio 0:0.

Podsjetimo, šest dana nakon utakmice protiv Engleske, naš tim igrat će prijateljsku utakmicu protiv Italije i to u Empoliju na Carlo Castellani stadionu.

Englezima bismo trebali "glumiti" Srbiju i/li Sloveniju s kojima su u grupi na Evropskom prvenstvu, a Italiji Hrvatsku. 

Nakon toga slijedi Liga nacija na jesen, a naša selekcija se u grupi A divizije nalazi s Njemačkom, Mađarskom i Nizozemskom. 

Top Komentari

Evander
Pa ko ce znat za najneuspjesniju naciju na svijetu? Prestanite dizat euforiiju, g.l.upi novinari naigoreg portala u drzavi i pomirite se da smo najgora najcija u svakom sportu.
5 2
Korisnik1966
Ko je ta,gdje je ta Engleska?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi