Engleska legenda: "Volio bih da Klopp konačno ode..."
Jurgen Klopp donio je odluku da napusti Liverpool na ljeto i to će očito neke 'obradovati' - rivale Redsa (Foto: EPA)

Engleska legenda: "Volio bih da Klopp konačno ode..."

E. Škorić

Jurgen Klopp (56) proslavio je veliki uspjeh s Liverpoolom i oblikovao eru engleskog fudbala. Najavio je svoj prijevremeni odlazak na ljeto, a vidjet ćemo hoće li otići kao šampion.

Čeka nas jako uzbudljvia završnica Premier lige. Nakon remija Liverpoola i Manchester Cityja (1:1) u nedjelju, Arsenal je lider sa 64 boda, Redsi imaju isto, City 63 boda. Deset kola je do kraja, tako da će biti pravi spektakl pratiti bitku za prvaka.

Neutralni ljubitelji fudbala širom svijeta žele da Klopp kao pobjednik napusti Englesku i da osvoji titulu za kraj svoje velike ere u Premier ligi.

Klopp je Liverpoolu donio titulu 2020. godine, osvojio je i Ligu prvaka, a posebno ga hvali engleska legenda Gary Neville, koji je bio izuzetno uspješan kao igrač pod vodstvom Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu.

Neville, koji je odigrao ukupno 602 utakmice za United između 1992. i 2011., započeo je hvalospjev Kloppu u svojoj analizi nakon utakmice Redsa protiv Cityja.

Oglasi

"Obojica (Klopp i Pep Guardiola op.a) su izvanredni treneri. Uvijek sam malo više naginjao Kloppu. Iako ima velike resurse, ima manje resursa od Pepa Guardiole. Način na koji ja igram fudbal više je način na koji ja vidim fudbal. Pep je apsolutni genije. Ono što je postigao u Bayernu, Barceloni, sada u Manchester Cityju - sve je to nevjerovatno. Ali Klopp je tako velika ličnost. Ogroman lik", rekao je Neville.

"To jednostavno odgovara, ne samo s njegovim igračima, to je očito, s njegovim osobljem, s klubom. Čak i s cijelim gradom. Jezik kojim se služi, pravi ton nađe. Očito navijačima to odgovara. I mislim da je to ono što veliki trener radi. Ovo je više od običnog igranja odličnog fudbala. Oni rade više od pukih pobjeđivanja u fudbalskim utakmicama. Oni rade više od samog osvajanja trofeja. Oni utječu na ljudske živote, dan za danom. I mislim da Klopp to radi za Liverpool".

Sir Alex Ferguson također ima "tu sposobnost da pronađe vezu s ljudima na Old Traffordu", rekao je Neville. Ferguson je bio na klupi Crvenih đavola od 1986. do 2013., oblikujući najuspješniju eru kluba, osvojivši 13 naslova prvaka Engleske i dvaput osvojivši Ligu prvaka.

Neville nikada nije igrao ni pod jednim drugim menadžerom u cijeloj svojoj karijeri. Bivši defanzivac i dalje je emotivno blizak Unitedu, jednom od glavnih rivala Liverpoola, zbog čega kroz smijeh o Kloppu kaže:

"Volio bih da nije trener Liverpoola i jedva čekam da konačno ode - sebično, jer sve dok je on ovdje, Liverpool ima velike šanse biti uspješan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zapravo, Kloppov odlazak bio je "gorak gubitak za Liverpool, gorak gubitak za Premier ligu", smatra nekadašnji fudbaler Uniteda.

Osim što još nije poznat Kloppov nasljednik, a najviše se spominje Xabi Alonso, trenutni trener Bayer Leverkusena, nije poznato ni koga bi u budućnosti mogao voditi Klopp. On je najavio godinu dana pauze, a onda će se na oduševljenje svih fudbalskih fanova vratiti trenerskom poslu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeromalzinho
Ma Nevil pravi stručnjak ko ne vjeruje neka provjeri njegov uspjeh sa Valencijom u Španiji ma de čista umjetnost. Ako mogu uporediti engleski nogomet sa bilo kakvim dešavanjima u ovom našem cirkusu to je da i kod njih kao i kod nas svako može da komentariše i pravi se stručnjak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi