Grupu Engleza ugostio katarski milioner: "Ne možete to ni da zamislite..."

Imali su posebno iskustvo

Grupu Engleza ugostio katarski milioner: "Ne možete to ni da zamislite..."

Edmir Škorić

Grupa engleskih navijača imala je ludu sreću da upozna katarskog milionera koji ih je pozvao u njegovu vilu na ručak.

Navijač Engleske Jassa Dehal i njegovi prijatelji upoznali su biznismena poznatog kao Omar i počeli međusobno razgovarati nakon što je bogati čovjek ugledao dres Wolverhampton Wanderersa.

Dan kasnije, na iznenađenje Dehala i njegovih prijatelja, Omar je poslao auto po njih kako bi ih ugostio u vili.

Nakon njihovog prvog razgovora, Dehal je primio poruku koja je glasila 'čeka vas auto'. Zatim su odvezeni u Omarovu vilu gdje je imao pripremljen ručak, uključujući i pladanj s voćem, a glavna tema naravno bio je nogomet.

Dehal, koji vodi mesnicu u Wolverhamptonu, opisao je to iskustvo kao nadrealno.

"Ne možete ni sanjati šta nam se dogodilo", rekao je Dehal za Daily Mirror. Bili smo u baru našeg hotela i on je došao i rekao da poznaje Wolvese. Primijetio je moj dres i počeli smo pričati o nogometu, Wolvesima, Raulu Jimenezu i rekao je da navija za Manchester United. Bio je stvarno obrazovan i znao je da smo otpustili menadžera. BIo je tako fin, gostoljubiv čovjek, počeo nam je kupovati hranu i piće i nije dao da išta platimo. Želio je da se osjećamo dobrodošli u njegovoj domovini", ispričao je navijač Wolverhamptona i reprezentacije Engleske.

"Tako smo sjedili s njim, odlično razgovarali o nogometu, a on je onda rekao da možemo sutra doći kod njega na ručak i uzeo je moj broj. Sljedeći dan me nazvao i rekao da njegov vozač čeka ispred našeg hotela da nas odveze do njega. Otišli smo do njegove kuće koja je bila ogromna vila. Zatim smo sjeli s njim, popili čaj i pojeli kekse, a on nas je proveo po kući. Zatim smo svi gledali utakmicu Njemačke i Japana i sjedili smo i jeli s njim u blagovaonici na ogromnom stolu", istakao je navijač Engleske.

“Kada smo obilazili kuću, odveo nas je do bazena i rekao da možemo otići na kupanje, ali nismo bili odjeveni za to. Bilo je to jednostavno nadrealno iskustvo i pokazuje da je gostoljubivost Kataraca vrhunska", zaključio je Dehal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Englezi uživaju u Kataru, a njihova reprezentacija osvojila je četiri boda do sada. Pobijedila je Iran, a potom remizirala sa SAD-om. U trećem kolu sastat će se sa Walesom.

Što se tiče selekcije domaćina, već je ispala sa SP-a nakon poraza od Ekvadora i Senegala, pa će imati revijalnu utakmicu protiv Nizozemske

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi