Krenuo sam na čopor, mogao je da ostane invalid: Jedan ga nokautirao, drugi dočekao stolicom

Žestok obračun navijača Engleske i Walesa

Krenuo sam na čopor, mogao je da ostane invalid: Jedan ga nokautirao, drugi dočekao stolicom

Edmir Škorić

Engleska i Wales nastupaju na Svjetskom prvenstvu, te će se sastati u trećem kolu grupe B, ali uvertira se dogodila između navijača i to u Španiji.

Kako su objavili strani portali, a potom društvenim mrežama počele da se šire snimke nemilog događaja, na Tenerifama je veći broj navijača imao direktan fizički okršaj.

Vidno pijani, tukli su se do besvijesti, bacali su razne predmete jedni na druge, a viđeni su i neki zastrašujući nokauti.

Nekoliko onih koji su sudjelovali u neredima nosili su nogometne dresove. Evidentno je da se radilo o Englezima i Velšanima. Nije jasno kada je tačno snimljena snimka, najvjerovatnije u petak navečer, ali je jasno da se dogodilo na Tenerifima.

Mnogi navijači Engleske, a naročito Walesa, doputovali su na Tenerife gdje su planirali dobro da se zabavljaju i prate utakmice u barovima, pošto im nije odgovaralo da idu na Bliski istok i da se pridržavaju strogih pravila o alkoholu.

Do fizičkih obračuna došlo nakon što je Wales izgubio s 2:0 od Irana, a Engleska odigrala 0:0 sa SAD-om.

Oglasi

Na snimku ispod možete da vidite neke nevjerovatne scene. Jedan navijač krenuo je na čopor suparničkih navijača, ali je nokautiran, pa ga jedan udaraca stolicom, ali on se diže i uzvraća istom mjerom.

Sljedećeg utorka sastaju se Engleska i Wales u 3. kolu grupe B. Wales mora da pobijedi Englesku kako bi imao šansu za prolazak u osminu finala, ali ima tu nekoliko scenarija i dosta toga ovisi i o meču SAD-a i Irana.

Englezi imaju četiri boda, Iran tri, SAD dva i Wales je na dnu tabele sa samo jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nadamo se da u utorak neće biti ružnih scena kao jučer, ni na Tenerifima, ni u Kataru niti bilo gdje drugo, ali s Britancima koji dođu u posjed velikim količinama alkohola nikada ne znate.

Njima je u genima da naprave haos, naročito kada dođu u susret sa navijačima koji dolaze iz zemalja koje inače ne simpatišu.

Top Komentari

YouTalkinToMe
I sad je problem što katar nije ovo dozvolio u svojoj zemlji. Nisu željeli alkose i p e d e r e u svoj zemlji i čitav ih svijet napada. Pokazat će se da je ovo najnormalnije prvenstvo ikada, lišeno svih oblika navijačkog divljaštva, potpuno bazirano samo na fudbal, jedino što zapadni mediji uporno pokušavaju fokus staviti na sve druge budalaštine osim na fudbal.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti