Soccer protiv fudbala: Amerikanci i Englezi večeras su obrukali oba imena!
Ogromno razočarenje je večerašnja utakmica Engleske i SAD-a na Svjetskom prvensvu (Foto - EPA)

Katastrofalna igra

Soccer protiv fudbala: Amerikanci i Englezi večeras su obrukali oba imena!

Midhat Šljivak

Engleska i Sjedinjene Američke Države remizirale su (0:0) u susretu 2. kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ovaj meč nije donio previše ljepote i na kraju su navijači otišli razočarani.

Ovaj meč je najavljivan kao soccer (američki naziv za fudbal) i fudbala. Bilo je provokacija na ovu temu pred meč, ali na kraju su se fudbaleri potrudili da ne pokažu ništa, posebno Englezi.

Engleska je dobro ušla u meč i preko Harryja Kanea je imala šansu da dođe do gola, ali je izblokiran u posljednji čas.

Selekciji Gordog Albionima kao da se nije igralo večeras. Izgledali su neprepoznatljivo u odnosu na duel s Iranom, pa je tako SAD imao bolje šanse u prvom dijelu.

Prvo je u 26. minuti Westom McKennie s nekoliko metara zapucao loptu preko gola, a sedam minuta kasnije Christian Pulišić snažnim udarcem pogađa prečku.

Mason Mount je završio prvo poluvrijeme pokušajem s distance kojeg je Turner skinuo i na odmor se otišlo bez golova.

Oglasi

Ni nastavak meča nije donio previše. Sjedinjene Američke Države su imale veći posjed lopte i napravile su određeni pritisak, ali bez konkretne završnice.

Koliko je loš bio ovaj meč dovoljno govori da su navijači obje selekcije zviždali dešavanjima na terenu gdje nije bilo nikakvog žara.

Na kraju na terenu nismo vidjeli ništa. Ostalo je 0:0 što je rezultat kojim obje selekcije mogu biti zadovoljne.

Englezi imaju četiri boda nakon dva odigrana kola, Iran ima tri, Sjedinjene Američke Države dva, a Vels jedan.

Posljednje kolo donijet će sigurno dosta uzbuđenja, a sastaju se SAD - Iran o direktnom prolasku u osminu finala, dok Engleska igra derbi s Velsom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, grupa B, 2. kolo:

Engleska - SAD 0:0

Top Komentari

axel42
Ovi Englezi nikad ništa neće osvojiti! Katastrofa igra. Kaže onaj kvaziexpert na BHTeu Engleska može svima napraviti problem imaju najizjednačeniju momčad na turniru. Pa Francuska će ih sa drugom ekipom poderati.
3 1
nakopitam
Englezi karrine obicne.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi