Haaland 50. golom u sezoni izjednačio rekord, Julian Alvarez zabio golčinu

Građani imaju vodstvo na poluvremenu

Haaland 50. golom u sezoni izjednačio rekord, Julian Alvarez zabio golčinu

Edmir Škorić

U toku su mečevi 34. kola engleske Premier lige, a najviše pažnje privlače dueli klubova iz Manchestera.

Manchester United je ugostio Aston Villu i golom Brune Fernandesa došao je do vodstva od 1:0, pa Crveni vragovi sada već uveliko mogu da razmišljaju o tome da će igrati Ligu prvaka naredne sezone.

I drugi klub iz Manchestera, City, ima danas važan meč, u gostima kod Fulhama, a nakon 45 minuta Građani vode sa 2:1 i nalaze se blizu nove pobjede s kojom bi privremeno zauzeli prvo mjesto, ali treba imati na umu da su u ovo kolo ušli sa dvije utakmice manje od lidera Arsenala.

Uz to, ide im na ruku loša forma Arsenala i činejnica da im na Emirates stiže Chelsea. Koliko god Plavci bili loši trenutno, ipak se radi o velikom londonskom derbiju gdje bi lako Arsenal mogao da ostane bez cijelog plijena.

Erling Haaland nastavio je svoju nevjerovatnu seriju, pa je u trećoj minuti sa bijele tačke pogodio mrežu Fulhama za 1:0. Bio je to njegov već 34. gol u Premier ligi ove sezone i 50. ukupno.

Oglasi

Fulham je uspio da se vrati već u 15. minuti, kada je pogodio Carlos Vinicius, no u 36. minuti gosti iz Manchestera opet su došli do vodstva.

Riyad Mahrez je dodao loptu do Juliana Alvareza, koji je majstorski zabio za 2:1. Njemu je pripalo mjesto povrijeđenog Kevina de Bruynea u ofanzivnom dijelu veznog reda i Argentinac se sjajno snašao na novoj poziciji.

Što se tiče ostalih mečeva koji su počeli u 15 sati, Southampton neočekivano vodi u gostima kod Newcastlea sa 1:0, dok je Bournemouth trenutno u vodstvu na svom terenu protiv Leedsa (2:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jučer su odigrana tri meča. Crystal Palace je sa 4:3 dobio West Ham, Brentford sa 2:1 savladao Nottingham Forest, a Brightom je razbio Wolverhampton sa 6:0.

Sutra se sastaju Leicester i Everton od 21h, a kolo će kompletirati duel Arsenala i Chesleaja u utorak u 21 sat.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ajde koliko je dao iz penala gdje su oni što prate ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi