Građani su novi lideri Premiershipa, Trešnjice stigle do ključne pobjede u sezoni
FOTO: EPA

Četiri kola prije kraja prvenstva

Građani su novi lideri Premiershipa, Trešnjice stigle do ključne pobjede u sezoni

H. Zilić

Odigrana su četiri duela 34 kola engleskog Premiershipa. Mečevi su nosili veliku težinu kako u borbi za Ligu prevaka tako i u borbi za opstanak.

Manchester City gazi prema novoj tituli. Navijači Arsenala su se nadali da se Građani mogu danas okliznuti u Londonu protiv Fulhama, ali ništa od navedenog. Iako je bila dosta zanimljiva utakmica City je na kraju slavio gostujući trijumf 2:1 i sada su lideri sa bodom prednosti ispred Arsenala i utakmicom manje četiri kola prije kraja.

Haaland je u pomenutoj utakmici postigao gol iz penala i tako došao do 34. gola u Premiershipu ove sezone i ukupno 50. u svim takmičenjima u tekućoj sezoni.

Manchester United je savladao na domaćem terenu Aston Villu sa 1:0 i vjerovatno ovim trijumfom završio sve brige oko plasmana u Ligu prvaka naredne sezone.

Newcastle je upisao vrijedan trijumf u borbi za Ligu prvaka. Svrake su na svom terenu savladale Southamptonom 3:1 i tako goste sa juga gurnuli korak više prema Championshipu naredne sezone.

Tako je Newcasle došao do 65 bodova i pomno će pratiti duel Liverpoola i Tottenhama jer bi se borba za Ligu prvaka mogla dobro zakuhati.

Oglasi

Bournemouth lakše diše. Savladali su Leeds United sa 4:1 i pet kola prije kraja imaju deset bodova više od opasne zone i mogu mirnio privesti sezonu kraju.

Leedsu do kraja sezone ostaje grčevita borba za opstanak sa Nottinghamom, Leicesterom, Evertonom i Southamptonom, tri tima će napustiti društvo najboljih.

Premiership, 34. kolo:

Bournemouth - Leeds United 4:1 (Lerma 20', 24', Solanke 63' Semenyo 90+1'/Bamford 32')

Fulham - Manchester City 1:2 (Carlos Vinicus 15'/Haaland 3' (p), Alvarez 36')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Aston Villa 1:0 (Bruno Fernandes 39')

Newcastle - Southampton 3:1 (Wilson 55', 81', Walcott (ag) 79'/Armstrong 41')

Top Komentari

nakopitam
Cuj GRADJANI hahahahaaaahahahahahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhaha
1 0
nakopitam
Seljacine kao i cijela glupa liga i svi koji prate tu sprdacinu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi