Engleska slavi Pickforda: Zabio s bijele tačke, potom odbranio udarac Drmiću

Englezima treće mjesto

Engleska slavi Pickforda: Zabio s bijele tačke, potom odbranio udarac Drmiću

E. Škorić

Engleska i Švicarska igrali su meč za treće mjesto završnog turnira u Ligi nacija, a pobjednika smo saznali tek nakon izvođenja penala.

Engleska je bila favorit protiv Švicarske, ali nije uspjela da ostvari pobjedu u regularnih 90 minuta, dok su mreže mirovale i u dodatnih pola sata.

Čak četiri puta su Englezi gađali okvir švicarskog gola, ali nisu uspjeli da u 120 minuta igre zatresu mrežu, dok ni selekcija Vladimira Petkovića nije uspjela napraviti nešto više pred golom Pickforda.

Maguire je izveo prvi penal za Englesku u Guimaraesu i bio je siguran. Zuber je također bio precizan pa je bilo 1:1 nakon prve penal-serije.

Potom je loptu u ruke uzeo Barkley, naštimao je na 11 metara i - pogodio. Xhaka je izjednačio na 2:2. Sancho je bio treći izvođač za Englesku i on je bio siguran, kao i Akanji na drugoj strani. Sterling zatim za novu perdnost Engleza (4:3).

Mbabu izjednačava na 4:4. Golman Pickford je peti pucao i zabio je silovitim udarcem za 5:4. Schar je morao da postigne gol za Švicarsku, ali je i on uz malo sreće matirao Pickforda. Šesta serija počela je golom Diera, a onda Pickford sjajno zaustavio udarac Drmića.

Finalni meč za trofej igra se večeras, kada će snage odmjeriti Portugal i Holandija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi