Snajperisti patrolirali na krovu stadiona zbog zadnjeg divljanja Engleza

Tokom utakmice Holandija - Engleska

Snajperisti patrolirali na krovu stadiona zbog zadnjeg divljanja Engleza

U Portugalu se održava završni turnir Lige nacija, a sinoć je u Guimaraesu odigrana polufinalna utakmica između reprezentacija Engleske i Holandije.

Englezi nisu mogli biti zadovoljni ishodom s obzirom da su nakon produžetaka i početničkih grešaka odbrane poraženi rezultatom 3:1 iako su dobrim dijelom susreta imali prednost od 1:0.

Tako će se Holandija u finalu protiv Portugala boriti za prvi ikada trofej Lige nacija.

Osim rezultatom, engleska javnost ne može biti zadovoljna ni navijačima Gordog Albiona koji su, po ko zna koji put, napravili "rusvaj" za vrijeme gostovanja reprezentacije.

Engleski navijači su pravili haos u Portu, palili šalove Portugala, skakali u fontane, a onda i sukobili sa policijom.

Zbog toga portugalske vlasti nisu željele ništa prepustiti slučaju, pa su na krov stadiona u Guimaraesu poslani snajperisti i osmatrači kako bi motrili na engleske navijače.

Na samom stadionu nije bilo većih incidenata, ali su navijači Engleske izviđali himnu Holandije, dok su u prvom poluvremenu zviždali na svaki kontakt sa loptom Virgila van Dijka, najboljeg igrača Premiershipa u prošloj sezoni.

"Svi odgovorni za narušavanje mira se ne mogu smatrati iskrenim navijačima Engleske i nisu dobrodošli u fudbalu... Oni sramote tim i hiljade pristojnih navijača koji na pravi način prate Englesku", oglasila se Fudbalska asocijacija Engleske nakon jučerašnjih incidenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi