)
Engleski mediji: Real je nudio Mourinhu ogromnu sumu da ne preuzme Tottenham
Mourinho je preuzeo Spurse i ide mu sjajno

Portugalac je ipak odlučio da odbije ponudu Kraljevskog kluba

Engleski mediji: Real je nudio Mourinhu ogromnu sumu da ne preuzme Tottenham

S. Pašalić

Jose Mourinho je nedavno preuzeo Tottenham nakon što je Mauricio Pochettino dobio otkaz.

Portugalac je od decembra prošle godine bio bez trenerskog angažmana nakon što je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda, ali je odlučio da se ponovo vrati u Premier ligu.

Nakon preuzimanja londonskog kluba Mourinho je sjajno krenuo i upisao dvije pobjede u engleskom prvenstvu i jednu u Ligi prvaka zbog čega su navijači ovog kluba nakon dugo vremena konačno mogli biti sretni.

Ipak, britanski mediji pišu da je Mourinho imao ponudu da ne prihvati posao trenera u Tottenhama.

Prema informacijama, Real Madrid je ponudio 14 miliona eura Portugalcu da ne sjedne na klupu Spursa i da bude spreman da zamijeni Zinedinea Zidanea ako bi Francuz dobio otkaz u Kraljevskom klubu.

Mourinho je međutim odbio ovu ponudu jer je vjerovao da Tottenham ima veliki potencijal, a mediji pišu i da je Portugalac bio nekoliko sedmica u kontaktu sa prvim čovjekom Spursa, Danielom Levyjem, i samo je čekao da Mauricio Pochettino dobije otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi