Engleski mediji tvrde: Mourinho se u šokantnom preokretu vraća tamo gdje nije završio posao do kraja
Čak i kladionice daju najveće šanse Mourinhu za preuzimanje Chelseaja

Portugalac je od decembra bez posla

Engleski mediji tvrde: Mourinho se u šokantnom preokretu vraća tamo gdje nije završio posao do kraja

S. Pašalić

Prema pisanju engleskih medija, Jose Mourinho bi mogao po treći put da preuzme Chelsea.

Portugalac je bez posla nakon što je u decembru dobio otkaz u Manchester Unitedu, iako bi neki navijači Plavaca željeli vidjeti Franka Lamparda na klupi Chelseaja, kladionice ipak daju prednost Mourinhu.

Sadašnji trener Chelseaja, Maurizio Sarri je na korak od preuzimanja Juventusa, a klub sa Stamford Bridgea već traži njegovu zamjenu.

Pored Mourinha i Lamparda, kandidati za klupu Chelseaja su još i Massimiliano Allegri, Nuno Espirito Santo i Javi Garcia.

Mourinho je dva puta vodio Chelsea i oba puta je dobio otkaz, a Plavce je vodio u 320 utakmica, od čega je u 204 bio pobjednik.

56-godišnji Portugalac ima najbolji postotak pobjeda i poraza u historiji kluba, tri puta je osvajao titule prvaka, tri puta je osvojio Liga kup i jednom je osvojio FA kup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi