Engleski selektor spremio najjači sastav za Hrvatsku

Obznanio imena jedanaestorice

Engleski selektor spremio najjači sastav za Hrvatsku

U engleskom taboru sitno broje do okršaja protiv Hrvatske. 

Gareth Southgate i igrači večeras od 20:00 sati imaju priliku pobijediti Hrvatsku, te ostvariti najveći uspjeh od 1966. godine, kada su igrali finale protiv Portugala. 

Englezi su svjesni svoje snage i ne boje se uglednog protivnika kojeg predvodi jedan od najboljih veznih igrača na svijetu - Luka Modrić, a za večerašnji ogled selektor je pripremio najjači sastav.

Na golu će stajati Pickford, ispred kojeg su tri stasita stopera, Walker, Stones i Maguire. Konce u veznom redu će držati Henderson, a ispred njega će igrati dva ofanzivna vezna - Lingard i Alli, dok će s krila prijetiti Trippier i Young. Napad je rezervisan za Sterlinga i Kanea.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Engleska i Hrvatska se, podsjetimo, sastaju večeras na Luzhniki Arena u Moskvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi