Engleski velikani "primorali" Lyon da se oglasi: Govorili smo i ljetos...

Čini se da Dembele neće nigdje

Engleski velikani "primorali" Lyon da se oglasi: Govorili smo i ljetos...

Posljednjih dana su počele kružiti glasine da bi špic Lyona Moussa Dembele ove zime mogao put Engleske.

Navodno su za njegove usluge zainteresovani Chelsea i Manchester United, što ne čudi s obzirom da se radi o sjajnom napadaču - kojem su tek 23 godine.

Ipak, čini se da Lyon nije raspoložen za "poslovanje" kada je Dembele u pitanju. Šta više, nove glasine o mogućem transferu Mousse Dembelea su "natjerale" Lyon da se oglasi zvaničnim saopštenjem.

"Olympique Lyon je svjestan medijskih pisanja o tome da je Moussa Dembele na meti brojnih klubova tokom ovog prelaznog roka. Želimo ponoviti, naša želja je, kao što smo govirli i na ljeto 2019., da Dembele ostane u klubu. Klub ima puno povjerenje u Moussu i računa na njega i u budućnosti", stoji u saopštenju Lyona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Dembele je u Lyon stigao na ljeto 2018. godine iz Celtica. U Celticu je proveo dvije izuzetno uspješne godine - na 94 meča u dresu škotskog velikana je postigao 51 gol i upisao 18 asistencija.

Do sada je za Lyon odigrao 71 utakmicu, postigao 30 golova i upisao osam asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi