Englezi Begovića hvale, Ivanovića i Zoumu ruže

Nakon poraza Chelseaja u Portu

Englezi Begovića hvale, Ivanovića i Zoumu ruže

Edmir Škorić

Još jedan poraz ove sezone za Chelsea i još jedan udarac za Josea Mourinha.

Mourinho sebe naziva Posebnim, smatra da je najbolji trener na svijetu. Obzirom na sve ono što je postigao s brojnim klubovima, donekle je i u pravu.

Ali ove sezone s Chelseajem je očajan. Očajna je prije svega zadnja linija londonskog kluba. Britanski mediji bruje o novom porazu Chelseaja, ovoga puta u Portu u drugom kolu Lige prvaka.

"Branislav Ivanović je nastavio s lošim partijama", piše ugledni Daily Mail, koji je za najboljeg igrača Plavaca ocijenio našeg Asmira Begovića, kome je dodijeljena osmica.

"Chelsea mu treba biti zahvalan zato što ova noć nije bila još više ponižavajuća", navodi se u tekstu Daily Maila. 

Jedino su još Willian (7.5), Diego Costa (7) i Matić (7) uz Begovića dobili prolazne ocjenu (7), dok su najgore ocijenjeni iskusni Branislav Ivanović (4) i Kurt Zouma. Mladom stoperu je dodijeljena ocjena 4.5 za nastup protekle noći u Portu. 

Sve ocjene:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Begović (8), Ivanović (4), Cahill (5), Zouma (4.5), Azpilicueta (6.5), Mikel (5), Fabregas (6), Ramires (5.5), Willian (7.5), Pedro (6), Costa (7). Igrači koji su ušli u igru: Matić (7), Hazard (5.5), Kenedy (6). Menadžer: Mourinho (5).

Ocjene Porta: Casillas (6); Pereira (6), Maicon (7), (Marcano 6.5), Martins-Indi (6.5) ; Danilo (6); Andre (7.5), Neves (7), Imbula (7.5), Brahimi (8), Aboubakar (7).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.