Englezi izabrali najgori tim ove sezone u Premiershipu, a u ekipi i Asmir Begović

Nisu oduševili ove sezone

Englezi izabrali najgori tim ove sezone u Premiershipu, a u ekipi i Asmir Begović

Endin Čaušević

Sezona u engleskom Premiershipu lagano ulazi u samo završnicu, a do kraja sezone ostala su još samo dva kola.

Naravno, u centru pažnje se nalazi borba za prvaka Engleske između Manchester Cityja i Liverpoola, dok je situacija oko ispadanja iz lige skoro riješena.

Ova sezona ponudila nam je dosta uzbuđenja, a pored borbe za titulu također je veoma uzbudljiva i borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka, a za to se bore čak četiri ekipe.

Međutim, sezona koja je skoro iza nas je imala i onih svojih lošijih dana. Naravno, misli se na igrače koji su totalno podbacili ove sezone, a bilo ih je zaista mnogo.

Engleski portal talkSPORT odlučio je izabrati najgori tim ove sezone, a navijači su imali šansu da glasaju i tako učestvuju u izboru 11 igrača koji su ove godine najmanje pokazali u Premiershipu.

Nažalost u najgorem sastavu sezone našao se i bh. golman Asmir Begović koji ima sezonu za zaborav. Begović nije imao dobra izdanja na golu Bournemoutha, a nakon toga izgubio je mjesto prvog golmana u svom timu.

Navijači su odmah iza Begovića glasali za Davida de Geu, ali na kraju je bh. golman dobio ovo neslavno mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najgori tim sezone u Engleskoj: Asmir Begović (Bournemouth), Kieran Trippier (Tottenham), Shkodran Mustafi (Arsenal), Terence Kongolo (Huddersfield), Gaetan Bong (Brighton), Nemanja Matić (Manchester United), Mateo Kovačić (Hrvatska), Fred (Manchester United), Alexis Sanchez (Manchester United), Junior Hoilett (Cardiff), Laurent Depoitre (Huddersfield).

Do you agree with this worst XI of the season?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi