Englezi ne pamte veće luzere, u Evropi nema gorih od njih

Ni boda, a ni gola već odavno

Englezi ne pamte veće luzere, u Evropi nema gorih od njih

E. Škorić

Ne dogodi li se ništa u skorije vrijeme, znamo ko definitivno naredne sezone neće igrati u Premier ligi.

Crystal Palace je jučer na Old Traffordu sa 4:0 deklasiran od Manchester Uniteda. No, ništa novo, teško da se našao optimistični navijač Palacea pred ovaj meč nakon nikad goreg starta, ne samo u historiji kluba  već i kompletne lige.

U prva četiri kola Frank de Boer je vodio Palace, ali doživio je četiri poraza i njegov tim nije dao nijedan gol. Umjesto njega je došao Roy Hodgson, ali ni on nije pomogao.

Nastavljen je niz očajnih rezultata, a Palace ne može i dalje zatresti mrežu rivala, pa je po tome sada jedinstven u 20 najjačih evropskih liga. 

Bez boda i gola je Palace i dalje, pa je trenutno najgori po tom pitanju u 20 najboljih liga, odnosno u konkurenciji čak 313 preostalih timova. Uključujući i završni dio prošle sezone, Palace na 11 od posljednjih 12 mečeva u Premier ligi nije dao gol.

Ko zna kada će Hodgsonov tim upisati pobjedu i prve bodove, pošto nakon reprezentativne pauze dočekuje Chelsea, pa ide Newcastleu, a onda dočekuje West Ham i ide na još teško gostovanje kod Tottenhama. Raspored je težak, tim nekompletan, nema igre, sve miriše na drugu ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stvarno malo za tim u kojem su i Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah, Martin Kelly, Mamadou Sakho, Yohan Cabaye, Andros Townsend, Wilfried Zaha, Ruben Loftus-Cheek, Christian Benteke...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi