Englezi oduševljeni: "Nigdje nismo dočekani kao na Kosovu"

Dobili topli prijem

Englezi oduševljeni: "Nigdje nismo dočekani kao na Kosovu"

E. Škorić

Britanska ambasada u Prištini objavila je videozapis engleskih navijača koji dolaze na Kosovo kako bi bodrili Englesku, ali tamo su ih dočekali izuzetno ljubazni domaćini.

Kosovo i Engleska sutra igraju posljednji meč u kvalifilacijama za Evropsko prvenstvo, a domaći su u Prištini učinili sve kako bi gosti imali lijep prijem i kako bi se osjećali "kao kod kuće".

Oduševljeni su svi oni koji su iz Britanije stigli na Kosovo, a navijači su pohvalno govorilli o prvim dojmovima u maloj balkanskoj državi.

Organiziran je veliki prijem za goste iz Engleske, postavljeni su velikii transparenti i slogani u glavnom gradu Kosova s natpisima poput „poštovanje“, „dobrodošlica" itd.

Matt, navijač Engleske koji je doputovao iz Newcastlea, rekao je kako je doživio gostoprimstvo u Prištini kakvo nije na prethodnih 30 gostovanja u raznim državama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Nisam takvo gostoprimstvo nigdje vidio. Posjetio sam preko 30 zemalja, ali nikada nisam vidio takvu gostoljubivost", kazao je Matt.

Neki engleski navijači pohvalili su kako vrlo jeftino provode dan u Prištini, dok su drugi istakli u prvi plan divan prijem koji su im priredili građani Kosova.

Promo

Top Komentari

leader_of_wolves
Republika Kosovo!!
4 1
Svojprisebi
Davno sam ja reko kosovo je americka 52 il koja vec republika. Samo se njima i ulizuju amerima i braci englezima. Ufff ko vas ne zna....
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi