Fenomenalan gest Sterlinga: Engleski navijači zviždali Gomezu, pa zvijezda Cityja pokazala veličinu

Stao u odbranu saigrača s kojim se potukao u ponedjeljak

Fenomenalan gest Sterlinga: Engleski navijači zviždali Gomezu, pa zvijezda Cityja pokazala veličinu

Jedna od najvećih engleskih fudbalskih zvijezda Raheem Sterling oglasio se nakon sinoćnje utakmice Engleska - Crna Gora i stao u odbranu svog kolege Joeja Gomeza. 

Podsjetimo, njih dvojica su imali žestok sukob tokom zajedničkog ručka u ponedjeljak popodne. Prethodno su imali verbalni okršaj u nedjelju na meču Liverpool - Manchester City, a sutradan su se potukli na ručku zbog čega je publika na Wembleyju sinoć zviždala igraču Liverpoola kada je ulazio u igru.

Sterling, koji sinoć nije igrao zbog toga što ga je Southgate suspendovao, oglasio se preko Twittera i kazao navijačima da je on kriv za tuču te ih pozvao da ne zvižde nevinom čovjeku.

"Svim navijačima Engleske, htio sam šutjeti o onome što se dogodilo, ali večeras moram opet progovoriti: Bilo mi je teško slušati kako mom suigraču zviždite za ono što je moja krivnja. Joe nije uradio ništa loše i teško mi je vidjeti da se tako nešto događa skromnom čovjeku koji naporno radi", napisao je Sterling i dodao:

"Posebno je pogrešno zviždati mu nakon teške sedmice koju je proživio. Preuzeo sam punu odgovornost i prihvaćam sve posljedice jer sam to ja izazvao. Osjećao sam kao da vam moram ovo reći. Sretan vam povratak kućama s utakmice".

To da je Sterling kriv za tuču znalo se i prije sinoćnje utakmice, pa ga je zato selektor i suspendovao.
"Sukob Sterlinga i Gomeza trajao je samo 15-ak sekundi, ali je bio toliko težak da će definitivno ostaviti posljedice na ekipu, selektora i savez"

"Odigrao se oko 12 sati u ponedeljak, za vrijeme ručka u trening-kampu reprezentacije. Gomez, koji je tek došao na okupljanje, hodao je od jednog do drugog igrača koji su ranije došli i ručali i svakog od njih pozdravljao rukovanjem. Tako je došao do Sterlinga. Ali on je odbio pruženu ruku i odbrusio mu 'Znači, misliš da si faca?' ustao se i bacio na Gomeza. Bila je to žestoka tuča, a hrana sa stolova letjela je na sve strane. Sterling se zaista ponio kao dijete", rekao je jedan od svjedoka za engleske medije.

Upravo zbog toga ostaje nejasno zašto su navijači zviždali Gomezu kad je ulazio u igru.

Inače, Engleska je sinoć porazila Crnu Goru sa 7:0, a Sterling će konkurisati za naredni meč koji Gordi Albion igra protiv Kosova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To je nako sinoćnjeg meča potvrdio i Southgate.

"Idemo naprijed. Sterling je tu s grupom, trenira dobro i to je najvažnije. Donijeli smo odluku i podvukli crtu ispod cijele priče", kazao je on.

Top Komentari

Chepich
Hahaha pa mali kreten je zapoceo sve, sto zvizde Gomezu? Da je Gomez kriv valjda bi on bio odstranjen iz reprezentacije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi