Englezi ponovo pomjeraju granice, ovaj put sa TV prenosima

Ovo bi bilo sjajno

Englezi ponovo pomjeraju granice, ovaj put sa TV prenosima

Esmer Oštraković

Danas su se pojavile informacije kako bi trebali izgledati TV prenosi utakmica do kraja sezone, koje će biti odigrane bez publike u Premiershipu.

Jedan od glavnih TV kanala koji će vršiti prenose je Sky Sports, a upravo oni dali su neke od najzanimljivijih prijedloga.

Naime, osim što su predložili opciju sa lažnom publikom, kao što se radi u Bundesligi, oni su otišli i korak dalje.

Tako predlažu da za svaku utakmicu imaju dva kanala, jedan sa lažnom publikom i jedan bez, tačnije na kojem bi se čuli samo komentatori i igrači.

Efekti lažne publike, kako javljaju engleski mediji, biti će preuzeti iz popularne videoigre, FIFA 20, te bi trebala doprinijeti realizmu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga predloženo je da se na poluvremenu sada daju određene izjave uživo u program, te da kamermani imaju pristu svlačionicama, kako bi navijali gledali šta to njihovi igrači tamo rade.

Naravno da bi sve ovo bilo izvodivo morat će se poštovati sva pravila socijalnog distanciranja, ali ostaje da vidimo da li će ovo biti usvojeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi