Englezi prodali Wembley!

Izvršni odbor će potvrditi odluku 11. oktobra

Englezi prodali Wembley!

Midhat Šljivak
Teme:

Čelnici Fudbalske asocijacije Engleske (FA) jednoglasno su danas podržali prodaju legendarnog Wembleyja.

Za 600 miliona funtu u kešu i dodatnih 300 miliona funti kroz buduće poslove odlučili su da se dom reprezentacije Engleske proda vlasniku Fulhama Shahidu Khanu, a Izvršni odbor bi sve trebao potvrditi na sastanku 11. oktobra.

Sa Khanom su svi uslovi već dogovoreni. Dobio je i podršku vlade Velike Britanije, FA-ja za preuzimanje stadiona na kojem će se na kraju ipak igrati sve utakmice reprezentacije Engleske, ali i takmičenja koja su i dosad organizovana.

Jedini izuzetak će biti septembarske i novembarske utakmice Gordog Albiona koje će se morati igrati van Wembleyja, jer Khan želi u tom terminu da se igraju NFL utakmice u kojima će domaćin biti Jacksonville Jaguarsi, tim čiji je vlasnik.

Američki milijarder se obavezao da će stadion biti na usluzi za sve važnije internacionalne utakmice, da neće biti reklama kladionica i ostalih kontroverznih firmi, a on je zauzvrat dobio mogućnost da proda stadion kada god to želi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, FA je uspio osigurati i klauzulu otkupa stadiona za samo 100 miliona funti ako on u vlasništvu Khana izbgubi status elitnog stadiona.

S obzirom na to da će Wembley biti u njegovom vlasništvu postoji i velika mogućnost da će Fulham u budućnosti igrati utakmice na ovom stadionu i da će napustiti svoj Craven Cottage.

Top Komentari

Honduras
do danas nista od ovoga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi