Englezi strahuju od grupe smrti na EP: "Ako se ovo desi to će biti noćna mora"

Englezi strahuju od grupe smrti na EP: "Ako se ovo desi to će biti noćna mora"

E. Čaušević

Reprezentacije koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo s nestrpljenjem očekuju 30. novembar kada će biti održan žrijeb za grupnu fazu ovog takmičenja.

Iako još uvijek ostaje da se odigraju mečevi zadnjeg kola kvalifikacija i baraž UEFA je odlučila da se žrijeb grupne faze EP-a održi već na kraju ovog mjeseca.

Sistem žrijebanja je poprilično komplikovan jer će se takmičenje igrati u 12 raličitig država. Naravno, postoji i činjenica da zbog političkih sukoba neke selekcije jednostavno ne mogu igrati zajedno.

No, ovaj put fokus ide na engleske medije koji su u velikom strahu zbog izvlačenja grupa. Englezi će biti u prvoj jakosnoj grupi, ali voljom žrijeba itekako je moguće da se nađu u grupi smrti. Ipak, imaju i šanse da prođu sa izuzetno laganom grupom.

Engleski mediji napravili su opcije grupe smrti i nešto laganije grupe, te s pravom imaju razloga za zabrinutost. U grupi smrti Engleska može još s Francuskom, Portugalom i Srbijom (ako prođu baraž).

Već je poznato da će pobjednici baraža biti u četvrtoj jakosnoj grupi i tu će biti naša selekcije ako pobijedi te dvije odlučujuće utakmice. No, Englezi smatraju da od svih selekcija koje će biti u baražu Srbija je za njih najjači protivnik.

"Engleska je izborila plasman na EP poprilično lagano, ali tamo možemo dobiti grupu smrti. Ako nam se desi da igramo protiv Francuske, Portugala i Srbije koja igra baraž onda je to noćna mora za nas", piše The Sun.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, to je samo jedna od mogućnosti koja se može desiti na žrijebanju, a ostaje nam da čekamo 30. novembar kada ćemo dobiti konačan odgovor.

Top Komentari

kiklop
? mozda je grupa smrti, ali za komsije, ako se uopste plasiraju
2 0
Dobojlija
Mozda to sto nas nece ozbiljno shvatiti moze biti nasa prednost
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije