Englezi traže manje psovki, a selektor poručuje: Kako da im zabranim?
Hrvatska je na putu do finala Svjetskog prvenstva izbacila Englesku u polufinalu i tako im je uništila snove. Gordi Albion sada želi osvetu i sigurno je da će igrati na pobjedu u večerašnjem meču (Foto: EPA)

Southgate pred meč sa Hrvatskom

Englezi traže manje psovki, a selektor poručuje: Kako da im zabranim?

M. Šljivak

Engleska večeras na Rujevici gostuje selekciji Hrvatske u susretu Lige nacija.

Ovaj meč će se, zbog kazne koju je dobio HNS, igrati bez prisustva publike, a ta činjenica omogućit će da publika pored malih ekrana čuje dosta stvari sa terena, među kojima su i psovke koje su kod fudbalera itekako česte.

Selektor Engleske Gareth Southgate se osvrnuo na psovke u toku meča. Razgovarao je sa igračima i poručio im da "ne prelaze granice", ali istakao je kako ih ne može zaustaviti u psovkama.

"Dvije godine smo ih ohrabrivali da razgovaraju i da im sad to zabranimo bi bilo loše zbog onog na čemu smo radili. Do TV kompanija je da odluče gdje će staviti mikrofone. Za takve stvari se ne možemo pripremiti", rekao je Southgate.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Utakmica Hrvatska - Engleska igra se večeras u Rijeci sa početkom od 20:45 sati, a sigurno je da će Gordi Albion tražiti osveti za poraz u polufinalu SP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi