Zvijezdu Premiershipa menadžer izbacio iz tima

Želi da promijeni klub

Zvijezdu Premiershipa menadžer izbacio iz tima

Edmir Škorić

Posljednjih nekoliko dana belgijski reprezentativac trenirao je odvojeno od ostatka ekipe, a razlog tome je odluka menadžera.

Leandro Trossard odlučan je da napusti Brighton, a na treninzima nije pokazao stav koji je ranije imao, očigledno razmišlja samo o tome da napusti klub. Svjestan je toga i menadžer Roberto De Zerbi, pa ga je odstranio iz tima.

S obzirom na to, vrlo je izvjesno da jedna od prvih zvijezda Brightona neće igrati u subotu protiv Liverpoola.

Sve je izvjesnije da će Trossard napustiti klub ili do kraja mjeseca, a ako ne, onda sasvim sigurno na ljeto. Trenutno ga pokušava dovesti Tottenham, a Trossard je itekako odlučan da u sjevernom Londonu nastavi karijeru.

Trossardov ugovor istječe na kraju sezone, iako se pretpostavlja da Brighton ima opciju da produži njegov ugovor za 12 mjeseci.

Belgijac nije igrao ni protekle subote u 5:1 pobjedi nad Middlesbroughom u FA kupu. De Zerbi tvrdi da je izostavljen zbog "lakše povrede", ali engleski mediji uvjeravaju da je ipak riječ o drugim stvarima.

Oglasi

Otkako je došao u Brighton 2019. iz Genka, Trossard je zabio 25 golova i 14 asistencija u 121 nastupu za klub.

Njegova uloga u Brightonu je izuzetno važna, ali 28-godišnjak više nije tako privržen svom trenutnom timu i nada se transferu već ovog mjeseca, dok kao slobodan igrač na ljeto može da izabere svoj novi tim.

Osim Tottenhama, situaciju oko ovog reprezentativca Belgije pomno prati i Tottenhamov gradski rival Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu se očekuje da će De Zerbi govoriti o Trossardovoj budućnosti na svojoj press u petak, na kojoj će biti govora o sutrašnjem duelu s Liverpoolom, ali i o sudbini igrača.

Ekipa s južne obale trenutno pruža dobre partije i zauzima sjajno osmo mjesto. Eventualnom pobjedom sutra preskočili bi Liverpool i zasjeli na sedmo mjesto, no Redsi su u svakom slučaju favoriti bez obzira što se nalaze u lošoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi