Enrique: Barcelona nije bila dovoljno dosljedna
Foto: EPA

Trener Barcelone o protekloj sezoni

Enrique: Barcelona nije bila dovoljno dosljedna

Barcelona je sinoć nakon preokreta došla do pobjede nad Eibarom rezultatom 4:2, ali ova pobjeda ipak nije bila dovoljna da Katalonci pomrse planove Real Madridu koji je pobjedom nad Malagom potvrdio titulu prvaka Španije.

Nakon utakmice, o utakmici, ali i protekloj sezoni Barcelone govorio je trener ove ekipe, Luis Enrique.

"Brzo smo se oporavili nakon lošeg otvaranja, ali je istina da nismo bilo dovoljno dosljedni tokom sezone da bi došli do titule u La Ligi, ovo se posebno odnosi na naše domaće utakmice. Na kraju smo platili cijenu", rekao je Enrique, te dodao:

"Mislim da je ekipa napravila dosta toga dobrog tokom sezone, ali, na nesreću, linija između pobjede i poraza je tanka. Volio bih kada bi mogli osvajati titulu za titulom, ali imamo rivale koji žele istu stvar i koji su dostigli naš nivo."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada pobjedite u La Ligi vi ste to zaslužili. Znamo da smo bili neuspješni, ali oni su vrhunska konkurencija", prokomentarisao je Enrique i nove prvake Španije, Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi